22_03_29_erdmost_nincskep

Leszavazták a térséget érintő költségvetési módosító javaslatot

22_03_29_erdmost_nincskep

Leszavazták a térséget érintő költségvetési módosító javaslatot

Tetlák Örs, Érd alpolgármestere, az LMP országgyűlési-képviselőjelöltje Csárdi Antallal, a párt országgyűlési képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatót Érd főterén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Csárdi Antal elmondta, a 2022-es költségvetés a lebetonozás költségvetése, hiszen az a beruházások helyett minden problémánkat lebetonozza.

„Azt a társadalmi különbséget, azt az ollót tovább nyitja, ami egzisztenciálisan ma is jelen van az országban. Ennek a költségvetésnek a társadalom egy százaléka a nyertese, jellemzően a Fideszhez közel álló oligarchák és haverok és jellemzően 99 százalék a vesztese”

– fejtette ki Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese.

Elmondta, a kormány nem fogadott el egy módosítót vagy javaslatot sem, ami választ adna az ökológiai válságra, vagy érdemi előrelépést biztosítanak a kis- és középvállalkozások és a dolgozó munkavállalók számára.

„Talán az egyetlen ország Magyarország, ahol csökken a környezetvédelemre fordított pénzek mennyisége”

– fogalmazott Csárdi Antal, megjegyezve, semmilyen olyan fejlesztés nincs a költségvetésben, ami jelentősen javítana az itt élők életminőségén.

„Ez a költségvetés a kivéreztetett önkormányzatok számára sem biztosít forrásokat azokra a fejlesztésrekre, amelyek a helyben élők életminőségét jelentősen javíthatná”

– tette hozzá.

Tetlák örs elmondta, egy olyan 15 tételből álló programcsomagot állítottak össze, amely Érd és a környék lakóinak életminőségét javította volna, illetve olyan régóta húzódó ügyek végére tettek volna pontot, amiknek költségeivel a városok nem fognak rendelkezni.

Részletezte, leszavazták azt a 60 milliárd forintos útépítési programot, amit 2018 óta ígér a Fidesz, leszavazták a csatornapénzek visszafizetéséről szóló javaslatot, amivel Érd, Diósd és Tárnok lakosainak tartozik a társulat és további beruházások valósultak volna meg. Leszavazták a sóskúti tömegközlekedési rendszer fejlesztéséről szóló javaslatot, mely szerint a biatorbágyi és tárnoki vasútállomások is könnyen megközelíthetőek lettek volna Sóskútról busszal.

A javaslatok között volt a tárnoki Öreg-hegy infrastrukturális fejlesztése, a tárnoki tó közvagyonba vétele és mederének kotrása, a törökbálinti Hosszú réti patak helyzete vagy éppen az érdi Szapáry kastély rekonstrukciója és az érdi ipari park területének kiváltása.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email