22_03_29_erdmost_nincskep

Ingatlanvétel: mire figyeljünk, hogy ne váljunk csalók áldozatává?

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingatlanvétel: mire figyeljünk, hogy ne váljunk csalók áldozatává?

A járványügyi helyzet kedvező alakulásával párhuzamosan ismét felélénkült az ingatlanpiac. Vásárlás, értékesítés vagy felújítás esetén ne váljon csalók áldozatává - figyelmeztet a rendőrség, amely tíz pontban foglalta össze tanácsait:

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ne dőljön be azoknak, akik pénzügyi helyzetük megoldására lakáscserét kínálnak!

Fogadja fenntartással azt az előnyösnek tűnő ajánlatot is, amelyben önzetlenül ígérik, hogy kifestik, átalakítják a lakást, a munka idejére pedig ingyen, vagy nagyon előnyös feltételekkel egy szükséglakást ajánlanak fel!

A vállalkozótól, akit szeretne megbízni a felújítással, kérjen referenciákat, és ezeket ellenőrizze le!  

Nézzen, vagy nézessen utána a kiválasztott ingatlannak az illetékes hatóságnál ( önkormányzat, végrehajtó stb.). Évente két alkalommal a földhivatal nyilvántartásából ingyen is lekérhet tulajdonilap-másolatot, valamint érdeklődjön a „leendő” szomszédoknál!

Minden esetben beszélje meg családtagjaival az ingatlanát érintő jogügyleteket, a szerződéseket aláírás előtt mutassa meg nekik!

Lakásvásárláshoz, cseréhez szükséges szerződések aláírása előtt az abban foglaltakat figyelmesen olvassa el, nézesse meg hozzáértő személlyel (pl.: ügyvéd)!

Szerződéskötésre, pénz átadás-átvételre lehetőleg saját ügyvéddel, de legalább két tanúval érkezzen, akik aláírásukkal is hitelesítsék az iratokat!

Amennyiben megoldható, ajánlott a pénzforgalmat átutalással bonyolítani.

Jól gondolja meg, hogy milyen jogügyletben vállal kezességet! Döntése előtt tájékozódjon, kérje ki hozzáértő személyek véleményét is! Biztosítékként ajánlott az ügyletbe szakértőt (pl.: saját ügyvéd) bevonni!

A „kecsegtető” ajánlatokat fogadja fenntartással! Tájékozódjon, informálódjon, hogy megelőzhesse a bajt!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email