22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Kőrösi a 16 között búcsúzott Ausztriában

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Kőrösi a 16 között búcsúzott Ausztriában

Az Európa-bajnoki nyolcaddöntő és a szlovéniai ezüstérem után az osztrák nemzetközi versenyen egy szoros győzelem után kiélezett csatában szenvedett vereséget a negyedik kiemelt dán Irina Amalie Andersentől az Érdi VSE válogatott tollaslabdázója, Kőrösi Ágnes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kőrösi Ágnes remek formában van az elmúlt időszakban, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy egy hónap alatt több mint 20 helyet javított a világranglistás helyezésén és az osztrák nemzetközi versenyre már 125. helyen utazott ki a magyar válogatottal.

Az első körben a világranglistán 118. fehérorosz Hriszhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgira Popovszka ellen ugyan nem kezdett rosszul a 25 éves érdi, de kiélezett csatában Popovszka 21:18-ra behúzta a nyitó szettet.

Innentől kezdve viszont Kőrösi felszívta magát és a második játszmában 6:6 után már nem adta ki kezéből előnyét és 21:16-os szettsikerrel egyenlített, majd a harmadik játszmában 8:8 után 5 ponttal lépett meg, mellyel megtörte ellenfelét és 21:12-re behúzta a harmadik felvonást, így szetthátrányból fordítva 42 perc alatt győzött 2:1-re.

A második fordulóban azonban nem volt könnyű dolga, hiszen a világranglistán 78., a versenyen negyedik kiemelt dán Irina Amalie Andersen ellen ragadott ütőt.

A dán rivális kezdte jobban a meccset és 6:6 után előbb 6, majd 9 ponttal is meglépett és ugyan Kőrösi próbált hajrázni és visszajött egy pontra is, egyenlíteni már nem tudott, Andersen pedig 21:18-ra behúzta a nyitó játszmát.

A második játékrészben egészen 11:10-ig Kőrösi vezetett, de nem tudott nagy előnyt kiépíteni, az eredmény után futó dán pedig szoros végjátékban 21:19-re fordítani tudott és 2:0-s sikerével búcsúztatta Kőrösit a további küzdelmektől.

Tollaslabda, Osztrák Nemzetközi Verseny, Graz
női egyes
1. forduló

Kőrösi Ágnes–Hriszhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgira Popovszka (fehérorosz) 2:1 (-18, 16, 12)
2. forduló
Kőrösi Ágnes–Irina Amalie Andersen (dán, 4. kiemelt) 0:2 (-18, -19)

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email