22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap minden a gyermekekről szól

22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap minden a gyermekekről szól

Hazánkban május utolsó vasárnapja a gyermeknap, melyet a Barátság Kulturális Központ is megünnepel. A ház dekorációja ezúttal a gyerekeknek kedvez és vasárnapra is több meglepetéssel készülnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Százhalombatta városa is készül a gyermekek ünnepére, honlapjukon a gyermeknap történetéről is olvashatnak. Mint írják, ha nem is minden évben, de Magyarországon az Országos Gyermevédelmi Liga kezdeményezésére már a 20. század első évtizedében is rendeztek gyermeknapot. A húszas években vált rendszeressé májusban vagy júniusban, 1930-as években egy egész hetet szenteltek a gyermekeknek, majd 1954 óta május utolsó vasárnapja a Nemzetközi Gyermeknap.

A vírushelyzet következtében még idén sem ünnepelhetjük a korábban megszokott módon a gyermeknapot, de nem maradnak program és ünnep nélkül a százhalombattai gyerekek- írják honlapjukon, azt is hozzátéve, hogy a kulturális központ emeleti üvegablakaiban jól ismert, kedves figurák integetnek a gyermekeknek, május 30-án, vasárnap pedig a Szent István téren is meglepetésekkel készülnek az intézmény munkatársai.

Facebook oldalukon arról is beszámolnak, hogy napok óta terveznek és készülődnek. Alkotóműhelyükben elkészült „fogd és vidd” ajándékaik egy része, melyeket az árkádok alatt találnak majd.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email