22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: így értékelte az ezüstérmet hozó szlovén versenyt Kőrösi Ágnes

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: így értékelte az ezüstérmet hozó szlovén versenyt Kőrösi Ágnes

Négy győzelemmel egészen a döntőig menetelt, ott viszont közel egyórás küzdelemben szenvedett 2:1-es vereséget egy fiatal indonéz tehetségtől Kőrösi Ágnes, az Érdi VSE tollaslabdázója a szlovéniai Mariborban rendezett nemzetközi viadalon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Remek időszakot él meg Kőrösi Ágnes, azután, hogy egyedüli magyarként képviselte hazánkat a kijevi Európa-bajnokságon, ahol egészen a nyolcaddöntőig menetelt. Az Érdi VSE játékos-edzője a kontinensviadal után alighogy hazatért, már újabb érmeket szerzett, de ezúttal edzőként, hiszen tollaslabdázói az U13-as és U19-es magyar bajnokságon többször is dobogóra állhattak.

Ezután ismét versenyzőként szerepelt, hiszen a szlovén nemzetközi versenyre utazott el a válogatottal.

“Úgy indultam neki, hogy nézzük meg, az Európa-bajnokság után mit tudok kihozni egy nemzetközi versenyből”

– mondta el érdeklődésükre Kőrösi Ágnes. “Tóth Henrik, volt pécsi edzőm volt a válogatott edzője, aki sokat segített nekem, nagyon pozitívan hatott rám, mert jól tudtunk kommunikálni, úgy gondolom, ez is hozzájárult a sikereimhez” – tette hozzá Kőrösi Ágnes, aki első négy meccséből hármat 2:0-ra, a negyediket 2:1-re nyerte meg.

“Magabiztosan és stabilan hoztam azokat a meccseket, amiket megnyertem. A verseny előtt nem gondoltam volna magamról, hogy ennyire biztosan oda tudok állni és magabiztosan tudok győzni, de kifejezetten jól éreztem magam a pályán”

– mondta Kőrösi Ágnes, aki a döntőben közel egyórás küzdelemben szenvedett 2:1-es vereséget az indonéz Mutiara Au Puspitasaritól.

“Ez a második hely egész jól sikerült, bár egy kicsit csalódottan jöttem haza, mert a döntőben ugyan elveszítettem az első szettet. A harmadik szett elejét fejben és fizikálisan is kicsit elengedtem és 11 után kapcsoltam a játszma második felébe, de utána már nem volt elég energiám, hogy visszajöjjek a meccsbe. Bár feljöttem majdnem egálra, de nem tudtam fordítani, pedig fizikálisan bírtam”

– fogalmazott az Érdi VSE 25 éves válogatott tollaslabdázója, aki szerint sikereihez az is nagyban hozzájárul, hogy amióta edzősködik mentálisan is stabilabb lett, emellett a versenyzői által elért eredmények is jó visszaigazolást adnak számára.

A magyar tollaslabdázók a héten már folytatják is a nemzetközi megmérettetéseket, hiszen Kőrösi Ágnesék csütörtökön utaznak az osztrák nemzetközi versenyre, majd az érdi sportoló első meccsét pénteken vívja. Mint elmondta, nem rak magára nyomást, nem akar elvárásokkal utazni Ausztriába, csupán annyit vár magától, hogy amit edzésen csinál, azt a pályán is visszaadja, illetve a legfontosabb, hogy élvezze a játékot.

Szlovén Nemzetközi Tollaslabdaverseny, Maribor
női egyes
1. forduló

Kőrösi Ágnes-Katrin Neudolt (osztrák) 2:0 (15, 12)
nyolcaddöntő
Kőrösi Ágnes-Ann-Kathrin Spöri (német) 2:0 (10, 14)
negyeddöntő
Kőrösi Ágnes-Polina Buhrova (ukrán) 2:1 (-11, 10, 17)
elődöntő
Kőrösi Ágnes-Sabina Milova (cseh) 2:0 (14, 15)
döntő
Mutiara Ayu Puspitasari (indonéz)-Kőrösi Ágnes 2:1 (14, -19, 16)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email