22_03_29_erdmost_nincskep

Nehezen bírták az árkok a vasárnapi esőt

22_03_29_erdmost_nincskep

Nehezen bírták az árkok a vasárnapi esőt

Több helyen kellett szivattyúval segíteni a vízelvezetést, de volt ahol homokzsákokra volt szükség vasárnap kora délután Érden. Hidegfront érkezett nyugat felől, amelynek mentén intenzív csapadék mennyiség hullott Érdre és a könyékre (15-30 mm). A dombos területeken vízátfolyások is kialakultak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Homokzsákokkal védekeztek a Fürdő utcában a hirtelen jött esővíz ellen, a magasabban fekvő diósdi dombos területekről folyt át a csapadékvíz a Keserűfű után keresztül a Fürdő utcai patakba, ezért ide az ÉKFI szállított homokzsákokat.

Baj volt az Erzsébet utcában is, ott az eldugult árok okozott problémát, ugyanis nem tudta elvezetni a vizet és kiöntött az útra az árok. 

Késő délutánra megszűnt az eső, így a problémák is enyhültek, a hibákat mindenhol elhárították a lakók és a szakemberek. 

A zivatarok az esti, késő esti órákban hagyhatják el a keleti határszélt.

Hétfőn a nap nagyobb részében kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A kora esti óráktól azonban délnyugat felől labilizálódik a légkör a Dunántúlon és a középső megyékben, így ezeken a tájakon ismét kialakulhatnak zivatarok – tették hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email