22_03_29_erdmost_nincskep

„Még az ág is húzta a csapatot”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Még az ág is húzta a csapatot”

Merész célokkal vágott neki a női röplabda NB II idei küzdelmeinek a Delta RSE Érd, amely bár bajnoki címért szeretett volna harcolni, a koronavírus-járvány miatt egészen kusza szezon után az alsóházban, idő előtt fejezte be a bajnokságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Minden szempontból nagyon nehéz szezonunk volt”

– válaszolta érezhető csalódottsággal a hangjában Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd női röplabdacsapatának vezetőedzője az Érd FM 101.3 azon kérdésére, mi történt az együttessel.

Mint a vezetőedző kifejtette, a gondok elsősorban a koronavírus-járványból fakadtak, hiszen előbb még ősszel lezárták az érdi tornatermeket, ekkor pedig az NB II-es csapat mellett az utánpótlás edzéslehetőségeit is meg kellett oldaniuk.

„Elég extrém helyeink is voltak”

– jegyezte meg Dömötör-Mátrai Beáta, utalva arra, volt, hogy az ÉRD Aréna körül lévő területen, volt, hogy Budaörsön, volt, hogy Martonvásáron készültek. Emellett szezon közben az NB I-es csapatok U21-es korosztályai nélkül folytatódott a megváltozott lebonyolítású NB II-es bajnokság, ahol jól is szerepeltek az érdiek.

„Még egész jól talpra is álltunk, februárban sajnos viszont elkapta a csapatot a vírus”

– emlékeztetett Dömötör-Mátrai Beáta, hozzátéve, nem mindenki tért vissza, közben pedig a Delta nem tudott kiállni a Széchenyi Győr elleni utolsó alapszakaszmeccsre, amely miatt lemaradt a felsőházi rájátszásról és csak az alsóházban folytathatta, közel két hónap kihagyás után.

A gondokat csak tetézte, hogy a visszatérés után az érdiek mindkét kezdő feladójukat, a korosztályos válogatott Darvas Hannát bokaszalag-húzódás, Flach Dórát pedig Achilles-ínszakadás miatt kellett nélkülözniük, ezért az utolsó mérkőzésekre már létszámhiány miatt ki sem állt a Delta és az NB II Nyugati csoportjának alsóházi rájátszásának 5. helyén végzett.

„Még az ág is húzta a csapatot”

– summázta a szezont a vezetőedző, kitérve arra is, Darvas Hanna már visszatért az edzésekbe és akár a júniusi válogatott programon is részt vehet.

Dömötör-Mátrai Beáta szerint a csapat a felsőházi rájátszásra is odaérhetett volna, de el kell fogadni a jelenlegi helyzetet és a jövőt kell építeni.

Erre pedig jó esély is van, hiszen a Delta kiváló utánpótlással rendelkezik, melyet bizonyít, hogy az NB II-es csapat nagy részét utánpótlásjátékosok adják. Dömötör-Mátrai Beáta elmondta, idén arra törekedtek a fiatalok esetében, hogy akit enged a szülő, azzal minél több tornán részt vegyenek, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek.




 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email