22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön nyit a Régészeti Park

22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön nyit a Régészeti Park

Május 20-án nyit a százhalombattai Régészeti Park. A látogatók fogadásában a fokozatosság elvét követik. A park 3,5 hektáros területe egyelőre csak sétálójeggyel látogatható, ami azt jelenti, hogy a bronzkori, vaskori épületek másolataiba és a 115. számú feltárt halomsírba nem lehet bemenni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A „Matrica” Múzeum is csatlakozott a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz május 10-e és 16-a. között. Felhívással fordultak a százhalombattaiakhoz „Szerencsekerékkel a városban” címmel. Az intézmény egyik ablakába kitett szerencsekerék megforgatásával derült ki, milyen útvonalon sétáljanak, túrázzanak az érdeklődők a városban, és készítsenek fotókat adott témáról (háztetők, szívek, víz, szőnyegporolók, szobrok a városban). Több mint ötven fénykép érkezett, ebből készült az „ablakkiállítás”.  A múzeum Facebook-oldalán a Tudástár rovatban láthatóak a beérkezett fotók. 
 
Friss hír, hogy megnyitják a százhalombattai Régészeti Park kapuját május 20-án. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek szerint a múzeum kiállítóhelyeit csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy látogathatja. A park 3,5 hektáros területét egyelőre csak sétálójeggyel látogatható, ami azt jelenti, hogy a bronzkori, vaskori épületek másolataiba és a 115. számú feltárt halomsírba nem lehet bemenni, továbbá más szolgáltatások is szünetelnek.
 
A „Matrica” Múzeum még nem fogad látogatókat. A járványügyi helyzet javulásával remélik, hogy hamarosan, a korábban megszokott módon találkozhatnak vendégeikkel.
 
A Régészeti Park nyitvatartása: csütörtök, péntek, szombat 10–14 óra.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email