22_03_29_erdmost_nincskep

Riasztás az egész országra, itt a vihar

22_03_29_erdmost_nincskep

Riasztás az egész országra, itt a vihar

Hétfőn sokfelé szükség lesz az esernyőkre, országszerte nagy mennyiségű csapadék várható – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, délen intenzívebb záporok és zivatarok is kialakulhatnak, de a legtöbb eső északon eshet. Erős, helyenként viharos lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Napközben 13–21 fokot mérhetünk, az éjszakai minimum hőmérséklet 10 fok körül várható. 

Szükség lesz az esernyőkreSzükség lesz az esernyőkre

Fotó: Időkép

Kedden már több napsütésre van kilátás, de még ezen a napon is előfordulhatnak szórványos záporok, zivatarok, északkeleten eleinte eső is. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 17-22 fokra számíthatunk.

Szerdán sok lesz a felhő felettünk, és átmeneti jelleggel elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Délen tartósabb eső is előfordulhat. Élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 16 és 21 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Kevés zápor és zivatar csütörtökön és pénteken is lehet. Több napsütésre csütörtökön számíthatunk; aznap az északnyugati, pénteken a délnyugati szél lehet élénk, időnként erős. Délutánonként 15-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: Időkép

Országos veszélyjelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére figyelmeztetést adott ki eső és zivatar miatt. A veszélyjelzésben olvasható, hogy az éjszakai, hajnali óráktól egy délnyugat felől vonuló csapadékzónához társulva több helyen várható 15-20 millimétert elérő eső. Kiemelten a Dunántúli-középhegységben, Pest és Nógrád megyékben helyenként 30 milliméter körüli összeg is eshet.

 

Helyenként élénk lehet a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon, majd délutánra a középső országrészben is több helyen viharossá fokozódik. Délután az országban többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, a Dél-Alföldön heves zivatar is előfordulhat. A legintenzívebb gócokat rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék, kisméretű jégeső és viharos (60-70 kilométer/órás) széllökés is kísérheti. Estére a zivataros csapadékgócok a keleti, északkeleti országrészre korlátozódhatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email