22_03_29_erdmost_nincskep

Szakáll teszi a férfit?

22_03_29_erdmost_nincskep

Szakáll teszi a férfit?

Számtalanszor elhatároztam, hogy szakállat növesztek, olyan istenigazából, ám kósza próbálkozásaim 2 hónap után rendre kudarcot vallottak, mert a bőröm viszketett, a szőr idegesített. Aztán egyszer mégis összejött, a szerkesztőm pedig arra kért, írjam meg, miért hordanak manapság a férfiak szakállt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sokat gondolkodtam, miképp közelítsem meg a témát. Ráadásul a szerkesztőm azt is kérte, mielőtt belefognék, olvassam el a tetoválásról született korábbi cikkünket. Először nem értettem, a kettőnek mi köze egymáshoz. Mert bár a históriás könyvek a férfiasság és a becsületesség jelképeként aposztrofálják, jobban belegondolva a szakáll is lehet az önkifejezés olyan eszköze, mint a tetoválás.

Én amúgy egyszerűen csak kíváncsi voltam, milyen vagyok hosszú szakállal. Persze praktikus célom is volt vele, csupasz állal ugyanis – sajnos vagy szerencsére – még a személyi igazolványomat is elkérik, annyira fiatalnak néznek.

Ugyanakkor számomra a szakállnövesztés egy kicsit a kitartásról is szól. Gyakran láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg az ismerőseimen, hogy bár szeretnének szakállat, egyszerűen nincs türelmük hozzá. Egy igazi szakáll ugyanis évek munkája.

De milyen is a jó szakáll?

„Elég sokan hordanak szakállat, nagy divatja lett az elmúlt években” – erősíti meg a Diósdon dolgozó borbély, Nyilas Dániel, hozzátéve, nemcsak a szakállhordás, a borbélyszalonba járás is divat lett. Nem véletlen, hogy Budapest belvárosában szépségszalonokat és bárokat megszégyenítő mennyiségben találkozhatunk borbélyszalonokkal, de már az agglomerációban is egyre több nyílik, hiszen egyértelműen van rá kereslet.

„Pláne az elmúlt hónapokban döntenek úgy sokan, még ha csak pelyhedzik is a szakálluk, de meghagyják. Egy 3 milliméteres borosta is tud jól kinézni, pláne ha ápolják és foglalkoznak vele. Van akinek foltos, vagy be szokott vörösödni, de ezekre vannak módszerek, mint például a szakállfestés”

– magyarázza Nyilas Dániel, hozzátéve, hogy sok fiatal divatból festet.

„Úgy élesebb a kontúr. Egy szépen, átmenetesen festett szakáll nagyon jól tud kinézni. Én azoknak szoktam ajánlani, akiknek őszül vagy eltérő színezetű lesz. Ezt festéssel lehet orvosolni és szép, egységes szakállat kapunk.”

Nyilas Dániel szerint érdemes már a borosta időszakában is ápolni a szakállunkat, bár egy borbély szakértelme nem vethető össze egy otthoni igazítással, azért különböző olajokkal, balzsamokkal érdemes kenegetni, hiszen a szakáll higiéniája legalább annyira fontos, mint a hajé.

„Hamar ki tud száradni alatta a bőr, a pórusok eltömődnek és a szakáll és a bőr is bezsírosodhat, szóval ezekre érdemes odafigyelni a mindennapokban”

– mondja.

„A szakállat egyébként kicsit sűrűbben érdemes igazíttatni, mint a hajat, azaz kéthetente érdemes visszajárni, de ez természetesen függ attól, milyen hosszú a szakáll” – magyarázza Nyilas Dániel, hangsúlyozva, a borbélyszalonoknak is megvan a maguk hangulata, és bár a pandémia alatt a vendégek száma korlátozva van és szigorú korlátozásoknak kell megfelelniük, a szalonokban mindig jó a hangulat, melybe a vendégeket is igyekeznek bevonni.

Meg is nézem, milyen egy borbélyszalon, és még az sem kizárt, hogy levágahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg majd’ nyolc hónapos szakállamat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email