22_03_29_erdmost_nincskep

Érden előnyben az ellenzéki összefogás

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden előnyben az ellenzéki összefogás

Egy felmérés szerint a megkérdezettek 50 százaléka voksolna az ellenzéki listára, a kormánypártokéra csak 39. Az ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Bősz Anett áll jobban, de LMP-s kihívója, a helyi alpolgármester, Tetlák Örs bizakodik, hogy a szavazók értékelni fogják helyben végzett munkáját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ellenzéknek áll a zászló Pest megye 1. választókerületében, a ZRI Závecz Research által, az LMP kérésére végzett felmérés alapján. A 2018-ban a fideszes Aradszki András által a szavazatok 43,7 százalékával elnyert érdi körzetben a megkérdezettek pont fele a közös ellenzéki listára szavazna, a Fidesz–KDNP-re pedig csak 39 százalék, ha most vasárnap lenne a választás.

A felmérés szerint az ellenzéki előválasztáson két jelölt tudhat maga mögött számottevő támogatást: a parlamentbe 2018-ban a Párbeszéd jelöltjeként bekerülő, majd rövid független időszakot követően a Demokratikus Koalíció frakciójába beülő Bősz Anett, aki egyébként tavaly összeházasodott Csőzik László érdi polgármesterrel. A másik esélyes jelölt az LMP-s Tetlák Örs, aki Érd alpolgármestere, és tavaly óta az LMP elnökségi tagja. Előbbire a megkérdezettek 20, utóbbira 12 százaléka voksolna a felmérés alapján.

A felmérésből kiderül még, hogy a helyiek két embert látnának fontos politikai pozícióban, a jelenlegi fideszes parlamenti képviselő Aradszki Andrást, illetve Csőzik Lászlót Érd polgármesterét, aki ugyan 2018-ban 35 százalékos eredménnyel lemaradt az országgyűlési képviselőségről, de 2019-ben 49 százalékos támogatással lett polgármester, maga mögött tudva a teljes ellenzék támogatását.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email