22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazz az érdi levendulásra, illetve a Fácán óvodára!

22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazz az érdi levendulásra, illetve a Fácán óvodára!

Két érdi szervezet is indult a Let's Colour Magyarország pályázatán: a környezetvédők az érdi levendulást óvó betonelemeket szeretnék megújítani, megszépíteni, őshonos növények telepítésével. A 2030 Egyesület a Fácán óvoda kerítését tenné színesebbé. Mutatjuk, hol szavazhatnak!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Let’s colour pályázaton olyan közösségek indulhatnak, amelyek a környezetükben lévő elszürkült, leromlott, vagy csak egyszerűen színtelen beltéri vagy kültéri falfelületet szeretnék színekkel újravarázsolni. Tizenkilenc megyéből összesen száznegyvenhárom közösség jelentkezett. A pályázat keretében 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

A pályázatokra egy gyors sms-regisztrációt követően minden nap egyszer lehet szavazni, május 28-án 12 óráig.

Az eredményhirdetésre május 31-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat szakmai zsűri értékeli, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2021. augusztus végéig kell megvalósítani

Az Érdi Környezetvédő Egyesület a levendulás betonelemeit színezné ki.

„A Let’s colour pályázat keretében azt a célt tűztük ki, hogy Érd város NATURA 2000-es területét, az érdi levendulást védő betonelemeket újítjuk és szépítjük meg. Kitisztítjuk az elemek környezetét, Őshonos, a területre jellemző növényeket telepítünk a betonelemek belsejébe, a külső felületeket pedig lefestjük, feldíszítjük. Szeretnénk, ha a festett felületeken be tudnánk mutatni a környéken élő nővényeket, állatokat. Továbbá szeretnénk bemutatni a kívánatos viselkedési formákat, a környezet védelmére szeretnénk ráirányítani az ide érkezők figyelmét, rövid üzenetekkel és ábrákkal. A munkába az Egyesület tagjain kívül meghívjuk a környéken élőket és mindazokat, akik látogatják a területet és szívesen tesznek a környezet megóvása érdekében. A területet nem csak Érden, hanem a környező településen élők is szívesen látogatják, népszerű hely ez a kirándulók, biciklisek és a levendula kedvelők számára is” – írják pályázatukban.

Az ÉRDKÖVE pályázatára itt lehet voksolni.

A 2030 Egyesület a Fácán óvoda kerítését tenné színesebbé.

„Célunk az Érden található Kincses Óvoda Fácán közi tagintézménye kerítésének színpompássá tétele, a mostani színtelen közeg, gyermekek számára is élményt nyújtó festése. A pályázatban nyert támogatás révén a festésbe, annak tervezési szakaszában az óvodába járó gyerekek és szüleik véleményét kérjük ki, majd az ott dolgozók, a szülők, és egyesületünk önkénteseinek, ügyességére számítunk a megálmodott elképzelések megvalósításában. A 20-30 Egyesület tagjai, és önkéntesei, a szükséges eszközökkel a felhívásnak megfelelően biztosítanak minden egyéb feltételt” – írják.

A 2030 Egyesület pályázatára itt szavazhatnak. 

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email