22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb Pfizer-szállítmány, búcsú a Szputnyiktól

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb Pfizer-szállítmány, búcsú a Szputnyiktól

Kilencvenezer 16-18 éves fiatal regisztrált a Pfizer védőoltásra. A 18 éven felüliek Sinopharm, Janssen és AstraZeneca vakcinával oltathatják be magukat, Szputnyikra csak korlátozott számban lehet regisztrálni. Már azok is beoltathatják magukat, akik három hónapon belül fertőződtek meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel folytatják az első és a második körös oltást. Kétszázezer adag 2-es típusú Szputnyik vakcina is érkezett ma. Ez az utolsó szállítmány a kétmillió orosz vakcinából. 

– A szerződésnek megfelelően leszállították az összes adagot, amit megvásároltunk. Még lehet időpontot foglalni a Szputnyik oltásra, de csak korlátozott számban – mondta Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs kedd délelőtti sajtótájékoztatóján.

A tizennyolc éven felüliek időpontot foglalhatnak Sinopharm és AstraZeneca vakcinára is.

 A 193 ezer 16-18 éves hazai fiatal közül 84 ezer regisztrált érvényesen a megadott időpontig a Pfizer vakcinára. 80 százalékuk már időpontot is foglalt. Voltak, akik nem regisztráltak a pénteki határidőig, csak hétvégén. „Úgy döntöttünk, számukra is lehetővé tesszük az időpontfoglalást. Ők ma kapnak SMS-t, kérjük, éljenek az időpontfoglalás lehetőségével. Ez holnapig nyitott  16-18 évesek számára, mert csütörtökön megkezdődik a védőoltások beadása” – tette hozzá a tisztifőorvos.  

A magyar lakosság 44 százaléka már be van oltva, legalább az első adaggal. (Az EU-ban 30 százalékos ez az arány.) 

Müller Cecília azt is elmondta, hogy az oltás lehetőségét biztosítják azoknak is, akik három hónapon belül estek át a koronavírus-fertőzésen, amennyiben azt a háziorvos javasolja.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email