22_03_29_erdmost_nincskep

Bíró Andrásra emlékeztek

22_03_29_erdmost_nincskep

Bíró Andrásra emlékeztek

Idén lenne 98 éves az Érdi Újság alapítója, egykori főszerkesztője, a Baumgarten-díjas író, költő, Bíró András. Rá emlékezett a Bíró András Baráti Társaság és a Poly-Art Alapítvány a nevét viselő könyvesboltban a születésének napján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hol máshol lehetett volna az alkalomhoz illően megünnepelni a születésnapját, mint itt, az író hagyományápolásának szentélyében, abban a könyvesboltban, ami halála előtt kb. 10-15 évvel felvette a nevét. 

A rendezvényen Daróci Lajosné Márta, az IRKA vezetője azzal köszöntötte a megjelenteket, hogy “Bíró András 98 éves. Azt, hogy lenne, nem teszem hozzá, mert mi úgy szeretjük őt, mintha ma is élne.”

“Andrást sok mindenért lehetett tisztelni, szeretni. Kívülről tudta, szószerint az összes versét, prózai műveit”, mondta el Daróciné, akinek az író életének végén lediktálta az utolsó műveit, sőt, az IRKA elnökének az is feladata volt, hogy bibliográfiát készítsen. Ezzel kapcsolatban elmesélte Darócziné, hogy annyira jó volt Bíró András memóriája, hogy ha ő véletlenül elírta egy cikk vagy tanulmány megjelenésének dátumát, az író mindig észrevette és jelezte neki a hibát.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email