22_03_29_erdmost_nincskep

Védettségi igazolvánnyal már látogathatók az idősotthonok

22_03_29_erdmost_nincskep

Védettségi igazolvánnyal már látogathatók az idősotthonok

Csütörtöktől azonnali hatállyal visszavonja a szakosított szociális intézményekben, idősotthonokban egy éve elrendelt látogatási tilalmat, de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők (és a hozzájuk tartozó 18 év alatti gyerekek) élhetnek a látogatás lehetősével.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Müller Cecília tisztifőorvos sajtótájékoztatóján elmondta: a korábban ajánlott kapcsolattartási lehetőségeket az intézményeknek továbbra is biztosítaniuk kell; akik nem kérték még az oltást, csak azokkal élhetnek.

Megszűnik az intézményelhagyási tilalom is a védettségi kártyával rendelkezők számára. Amennyiben valaki nem rendelkezik ilyennel és 72 óránál hosszabb időre elhagyja az otthont, csak negatív antigén gyorsteszt elvégzését követően térhet vissza – közölte.

Elmondta továbbá, hogy Magyarországon a lakosság 39 százaléka kapott már legalább egy védőoltást. Az oltóanyagok folyamatosan érkeznek, csütörtökön 400 ezer adag Sinopharm- és 44 400 Moderna-vakcina érkezik, utóbbit jellemzően a második körös oltásra használják majd fel. 
   

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email