22_03_29_erdmost_nincskep

Női röpi: véget ért a Delta idénye

22_03_29_erdmost_nincskep

Női röpi: véget ért a Delta idénye

Létszámhiány miatt nem tud kiállni hátralévő 3 mérkőzésére a Delta RSE Érd NB II-es női röplabdacsapata, amelynek így idejekorán véget ért az idénye. Dömötör-Mátrai Beáta együttese így 4. helyen fejezte be az 5 csapatos Nyugati csoport alsóházi küzdelmeit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A klub honlapján megjelent közleményében azt írja, a női röplabda NB II Nyugat alsóházi rájátszásában érdekelt csapat még nem játszotta le minden találkozóját a bajnokságban, azonban létszámhiány miatt nem tud kiállni a fennmaradt néhány mérkőzésre. A Magyar Röplabda Szövetség ennek értelmében a koronavírus miatt korábban elhalasztott bajnokikat is az ellenfelek javára írta jóvá, 3:0-s szettkülönbséggel. A Delta így negyedik helyen zár a csoportban.

A Delta bár merész célokkal vágott neki a 2020/21-es kiírásnak, de az élet gyakran felülírta ezeket. Jakab Boglárkáék bár ígéretesen kezdték az alapszakaszt, előbb az NB II küzdelmeitől visszaléptették az NB I-esek U21-es csapatait.

Az átalakított mezőnyben még a felsőházi rájátszásra is minden esélye megvolt az érdieknek, a koronavírus-járvány viszont a lehető legrosszabbkor bukkant fel a csapatnál. Az átalakított alapszakasz utolsó mérkőzése előtt több játékos és stábtag is megfertőződött, ezért a Széchenyi Győr elleni találkozóra nem tudtak kiállni. A zöld asztalnál eldöntött 3:0-s vereség miatt pedig a felsőház helyett az alsóházba jutott a Delta.

Ezt azonban nehezítette, hogy a klub teremproblémákkal is küzdött és a rájátszást is csak másfél hónapos kihagyás után tudta elkezdeni. Ez nem is indult rosszul, hiszen első két mérkőzését megnyerte a Delta, de legutóbb 4 nap alatt 3 vereséget szenvedett el, miután a vezetőedzőnek sérülés miatt mindkét feladóját nélkülöznie kellett.

A döntés értelmében a Delta nem állt ki a korábban elhalasztott Röpisuli Sportegyesület és Közgáz SC és DSK elleni találkozókra, ahogy a május 9-re kiírt Széchenyi Győr elleni mérkőzésre sem, így mindhárom mérkőzést az ellenfelek nyerték 3:0 arányban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email