22_03_29_erdmost_nincskep

Júniusban leteszik a református óvoda alapkövét

22_03_29_erdmost_nincskep

Júniusban leteszik a református óvoda alapkövét

Június 5-én leteszik az érdligeti református óvoda alapkövét. Literáty Zoltán református lelkész az Érdi Televíziónak elmondta: készítenek egy honlapot, amelynek segítségével a szülők jobban megismerhetik az intézményt, és tájékoztatást kapnak a jelentkezés menetéről is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Készül az óvoda logója is, sőt, már a neve is megvan, de mivel még nem hagyták jóvá, ezt még nem árulta el Literáty Zoltán az Érdi Televíziónak. Azt viszont igen, hogy az intézmény nyilvános alapkőletétele június 5-én, délután négy órakor lesz. A későbbiekben bejárást is terveznek az érdeklődő családoknak.

A 2022 szeptemberében nyíló intézmény 150 gyermeket fogad majd. Literáty Zoltán elmondta, hogy a várossal kötött megállapodás értelmében az ide járó gyerekek 80 százaléka érdi lesz, a fennmaradó helyekre környékbeliek jelentkezését is várják (felekezeti hovatartozástól függetlenül).

Az óvoda fenntartója az Érdligeti Református Gyülekezet lesz, de szeretnék, ha minden református család a magáénak érezné az intézményt. Mint Literáty Zoltán elmondta, a gyermekek életkorának megfelelően a keresztyén hit értékeit kívánják átadni az óvodásoknak. 

A lelkész elmondta azt is: az óvoda építkezését késleltették az előkészítéssel kapcsolatos adminisztratív teendők, hiszen a beruházás a magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében valósul meg, nem pedig önálló beruházásként. Utalt arra is: az összeg, amit még 2018-ban beállítottak az építkezésre, 2021-ben már kevésnek bizonyult, így kérdéses volt az is, hogy az emelkedő árak miatt megépülhet-e az intézmény.

A telket az önkormányzat biztosította, még 2019 első felében. Mint Literáty Zoltán elmondta, ezért nagyon hálásak az előző városvezetésnek, ahogy azért is, hogy közbenjárásuk eredményeképp Érden is épülhet református óvoda az országos program keretében. Nagyon hálásak Csőzik László polgármesternek is, aki nagyon készséges volt az engedélyeztetés, a hivatali folyamatok során, és azonnal segített, ha szükséges volt. „Bízom benne, hogy minden téren megmarad ez a jó kommunikáció, és hogy számíthatunk egymásra” – hangsúlyozta.

Az óvoda fenntartásában az Érdligeti Református Egyházközség alá tartozik majd, de szeretnék, ha az egész város óvodája lehetne – emelte ki Literáty Zoltán.

Az intézmény építkezéséről bővebb részleteket itt olvashatnak, illetve az Érdi Televízió Párbeszéd című, április 30-ai műsorában láthatnak majd.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email