22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: idegenben győzte le az éllovast az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: idegenben győzte le az éllovast az Érdi VSE

Óriásit küzdve Farkas Bálint első félidő hajrájában szerzett góljával az Érdi VSE 1-0-ra győzött az éllovas III. kerületi TVE vendégeként az NB III Nyugati csoportjának 32. fordulójában!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lehető legnehezebb feladat várt az Érdi VSE-re, amely a 32. fordulóban a bajnokságot magasan vezető III. kerületi TVE-hez látogatott. Limperger Zsolt dolgát nehezítette, hogy eltiltás és sérülés miatt sem Bozsoki Imrére, sem Honti Attilára nem számíthatott.

Az óbudaiak esélyeshez méltóan kezdték a mérkőzést, hiszen Opavszky Balázs fejesével már 3 perc után megszerezhették volna a vezetést, de néhány centivel célt tévesztett. Aztán Remili Mohamed fejesét Kertész Ferenc védte, majd Remili egy szabadrúgásvariáció után csak a kapufát találta el.

Eközben pedig a vendégek kósza lehetőségekkel próbáltak operálni. Aztán a játékrész legvégén szinte a semmiből szereztek vezetést, amikor Koós Gábor emelése után Popov Patrik fejesét még védte Jeszenszky Ádám, de a kipattanót Farkas Bálint az üres kapuba pofozta (0-1).

A szünetben két helyen is változtatott csapatán Kemenes Szabolcs, a haziak mestere, aki a házi gólkirály Borvető Áront és korábbi játékosunkat, Németh Gábor Vincét is pályára küldte.

A Kerület pedig még magasabb fokozatba kapcsolt és bő 10 perc elteltével mindkét csere fejjel próbálkozhatott, de Kertész mindkétszer bravúrral védett.

A folytatásban sem változott a játék képe, de az egyre feszültebbé váló hazaiak egyre nehezebben jutottak helyzetig. Igaz, a hajrára érkezve meg is fogyatkoztak, amikor a csereként beálló Fazakas Géza kapta meg második sárga lapját.

A hosszabbításban Kollega Krisztián eldönthette volna a 3 pont sorsát, de elhibázta ziccerét. Az érdiek azonban előnyüket így is megtartották és nagy bravúrt elérve 1-0-ra győztek az éllovas vendégeként!

“Az első húsz percben voltak lehetőségei a Kerületnek, amíg felvettük a ritmust, mert sok poszton új játékos játszott kényszerből, mert meccs előtt derült csak ki, hogy így állunk fel. Utána mezőnyfölényben játszott ellenfelünk, de extra nagy helyzete nem volt. Hasonló meccset játszottunk, mint a BKV a hétvégén és azon ügyködtünk, hogy mi is hasonlóan teljesítsünk, de ehhez szerencse is kellett, mert másképp is alakulhatott volna. De amin átmegyünk mi tavasszal, az most valamit visszaadott”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb május 2-án, 11 órakor a Tatabányai SC vendégeként lép pályára a 33. fordulóban.

NB III, Nyugati csoport, 32. forduló
III. kerületi TVE – Érdi VSE 0-1 (0-1)
Budapest, Hévízi úti Stadion. V.: Szabó L. (Balla L., Zsákai)
III. kerületi TVE: Jeszenszky – Bori, Szalai V., Opavszky (Fazakas, 39. perc) – Rédei, Tamási, Rabatin, Tóth K. (Németh G. V., a szünetben) – Remili (Balogh Á. M., 68. p.), Kokenszky (Borvető, a szünetben), Czvitkovics
Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Csiszár, Földesi – Kalmár D., Farkas B. (Kertész B., 90. p.), Koós, Kócsa, Balogh Á. – Kollega (Molnár B., 92. p.), Popov
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Farkas B. (45. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email