22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább szépül az Érdi Mentőállomás

22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább szépül az Érdi Mentőállomás

Vasárnap önkéntesek segítségével tették rendbe az érdi mentőállomás udvarát. Kerítést takarítottak, füvet nyírtak, ágakat vagdostak le a segíteni vágyó barátok, rokonok, bajtársak, hogy a mentősök a hosszú műszakokat még szebb környezetben tölthessék el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Kőszegi Béla, az Érd és Térsége Mentőszolgálatért Alapítvány alapítója, illetve az Érdi Mentőállomás munkatársa elmondta, hogy a kerítések egy részét korábban már rendbe tették,  kitakarították, lefestették, illetve volt olyan, amelyiket cserélni kellett.  Most pedig a kert rendezésére került sor. Elsősorban rokonok, barátok, bajtársak próbálnak ebben segítségükre lenni, illetve az alapítvánnyal és az Országos Mentőszolgálattal karöltve próbálják az Érdi Mentőállomást minél szebbé tenni. „A fő szempont az, hogy mivel a mentőállomás valamilyen szinte a második otthonunk és szeretnénk, ha a 12 és 24 órás szolgálatokat igényes környezetben tölthetnénk el.”

Kőszegi Béla azt is hangsúlyozta, hogy garázs is megújul, kaptak hozzá csempét és segédanyagokat, egy vállalkozó pedig felajánlotta, hogy a munkálatokat ingyen elvégzi. Ezen kívül van még egy fürdőszoba felújítási projekt is, az előkészületek egy éve zajlanak és remélhetőleg idén ez is megvalósul.

Kőszegi Béláné, az egyik önkéntes segítő elmondta, hogy jelenleg a folyondárokat vágják le a kerítésről és az udvar többi része is szépül. „A férjem épp a fűkaszálást végzi, nem először, hiszen végeztünk már itt az Érdi Mentőállomáson hasonló munkát. Mindenekelőtt azért, hogy így is segítsük az érdi mentősök munkáját, hiszen ebben a helyzetben erre már nem igazán jut idejük, másrészt rokoni szálak is fűznek az érdi mentőállomás egyik dolgozójához.”