22_03_29_erdmost_nincskep

Szedjünk szemetet a Föld napján (is)!

22_03_29_erdmost_nincskep

Szedjünk szemetet a Föld napján (is)!

Szemétszedésre buzdít Andrasek Mónika önkormányzati képviselő a Föld napja alkalmából, mivel csatlakozott ahhoz a világméretű kezdeményezéshez mellyel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjává” nyilvánította.

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Andrasek Mónika az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta, hogy a pandémiás helyzetre való tekintettel nem szervez közös szemétgyűjtést, ám arra szeretné motiválni az érdieket, hogy csütörtök és vasárnap között, ha a szabadban sétálnak, vigyenek magukkal egy szemeteszsákot és szedjék össze a hulladékot a természetben. Mónika szerint ezzel sokat tehetünk a környezetünk tisztasága és megóvása érdekében!

Hallgassa meg az interjút!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email