22_03_29_erdmost_nincskep

Még több Pfizer-vakcina érkezik

22_03_29_erdmost_nincskep

Még több Pfizer-vakcina érkezik

250 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett ma Magyarországra. A vállalat eddig több mint 2,1 millió adag oltóanyagot szállított hazánkba, és 2021 második negyedévétől jelentősen növeli a mennyiséget: csak áprilisban mintegy 1,1 millió adag Pfizer-vakcina érkezhet Magyarországra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újabb, mintegy 250 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett kedden Magyarországra – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-vel. A vállalat ezzel a 18. szállítmánnyal együtt több mint 2,1 millió adag vakcinát szállított eddig Magyarországra.

Az első szállítmány december 26-án érkezett, ezt követően heti rendszerességgel érkeztek az oltóanyagok – írták.

A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte – ismertették, hozzátéve: a múlt héten megállapodást kötöttek az Európai Bizottsággal, e szerint felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében is várhatóan 250 millió adag vakcina érkezik az Európai Unióba.

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt összes, több mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát: csak áprilisban mintegy 1,1 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezhet Magyarországra – olvasható a közleményben.

Nemcsak Pfizer-oltóanyag érkezett ma. Müller Cecília tisztifőorvos keddi sajtótájékoztatóján elmondta: hétfőn megérkezett a Moderna-vakcina újabb 68 800 adagja, amelyet javarészt a második dózisok beadásához használnak fel. Kedden érkezik az AstraZeneca vakcinája 72 ezer adaggal, és éjszakára várják a Szputnyik V második komponensű vakcináját. A napokban kínai oltóanyag is érkezik.

Müller Cecília elmondta: már 4 millió 326 ezer fölé nőtt a védőoltásra regisztrálók száma, és 69 százalékuk már legalább az egyik oltást megkapta. A regisztrált 65 év felettiek több mint 90 százaléka, míg a középkorosztály 53 százaléka kapott már oltást – tette hozzá. „Rövid időn belül mindenkit be tudunk oltani, aki a mai napig regisztrált” – fogalmazott.
   
    

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email