22_03_29_erdmost_nincskep

Így írathatja be gyermekét a diósdi óvodába

22_03_29_erdmost_nincskep

Így írathatja be gyermekét a diósdi óvodába

Diósdon április 20-22. között tartják az óvodai beiratkozást, a vírusveszély miatt elektronikus formában. A szükséges dokumentumokat az óvoda honlapjáról tölthetik le a szülők. Az óvoda május 21-ig levélben értesíti a családokat a felvételről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Arra kérik a jelentkezőket, hogy az e-mail tárgymezejébe a „Beiratkozás” mellé feltétlenül írják be gyermekük nevét is, a levélhez pedig csatolják az óvoda honlapján található adatlapot, a szülői felügyeleti jogról szóló dokumentumot, illetve a tényleges lakhatásról szóló nyilatkozatot (kérik, hogy az adatlapot mindkét szülő írja alá). 

Akiknek nem óvodaköteles korú a gyermeke, tehát 2018. szeptember 1-jén vagy utána született, azok a szülők felvételi szándékukat jelzik – tehát az előbbi dokumentumok mellett a Szándéknyilatkozatot is el kell küldeniük.

Akinek óvodaköteles gyermeke van, diósdi lakcímmel rendelkezik, de nem ebbe az óvodába szeretné járatni gyermekét, az iratkozzon be abba az intézménybe, ahová szeretné vinni. Az ottani óvodavezető dönt arról, hogy felveszi-e a gyermeket, és erről a körzetes óvodának tájékoztatást küld. E-mail-ben jelezze, hogy másik óvodába szeretné vinni, illetve a későbbi felvételi határozatot küldje el szintén elektronikus úton – hívják fel a figyelmet a város közösségi oldalán.

 Aki nem szeretné, hogy diósdi lakcímmel rendelkező óvodaköteles gyermeke óvodai nevelésben vegyen részt, azt az NKt. 8.§ (2) alapján „ … A szülő – tárgyév május 25. napjáig benyújtott – kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, a Kormány rendeletében kijelölt szerv (Érd Járási Hivatal) felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.”

Aki még nem rendelkezik diósdi lakcímmel, de ez folyamatban van, az is küldje el a fenti dokumentumokat és a Szándéknyilatkozatot is. „Őket így tudjuk már várni, de felvételről csak a lakcím megléte után döntünk. Ilyen esetben a jelenlegi lakhely szerinti óvodába is be kell íratni a gyermeket – írják.”

Az óvoda e-mail címe: dioovoda@gmail.com
További kérdés esetén 8-15 óra között ezen a számon érdeklődhetnek: 06306407450

 Az óvoda honlapján a szülők bővebb tájékoztatást is kaphatnak.

 A felvételről május 21-ig e-mail-ben (válaszlevélben) értesítik a szülőket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email