22_03_29_erdmost_nincskep

A Civil Licit is segíti a Szikra táborát

22_03_29_erdmost_nincskep

A Civil Licit is segíti a Szikra táborát

Áprilisban a Szikra Tehetséggondozó Egyesület az érdi Civil Licit kedvezményezettje, amely bár már január óta gyűjt autista gyermekek nyári táboroztatására, az árverésen befolyó összegnek köszönhetően egyre több gyermeket táboroztathat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Zádori Henrietta, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület alapító elnöke emlékeztetett, 2020-ban viszonylag rövid idő leforgása alatt gyűjtöttek össze annyi pénzt, amelyből az autista gyermekeket táboroztathatják, hiszen ők az ingyenes Erzsébet táborokba nem mehetnek.

Ezúttal viszont már felkészültebben várják a nyári táborszezont, hiszen már január óta gyűjtenek. Terveik szerint 60 gyermek táboroztatását valósítanák meg három turnusban, ehhez pedig 1,8 millió forint szükséges, hiszen az autista gyermekek mellé gyógypedagógus is kell.

Zádori Henrietta elmondta, a január óta tartó gyűjtésükön már 645 ezer forint folyt be. Reméli, a Civil Liciten ezt sikerül feltornázniuk.

„Tudatosan kezdtünk el jó korán szervezkedni, mert több gyermeket szeretnénk és a jelenlegi vírushelyzetben sokkal nehezebb elérni az embereket” – mondta.

Zádori Henrietta kérdésünkre elárulta, az 1,8 millió forintból leginkább a gyógypedagógusok bérét fedezik, hiszen öt autista gyermek mellé egy gyógypedagógus és kettő-négy segítő kell, emellett a fennmaradó összegből a tábor programjait valósítják meg.

„Ez fejlesztőtábor is, hiszen a gyermekek minden nap kapnak valamilyen foglalkozást: lesz lovasnap, kutyásnap, művészetterápia és jóga is. Amit tudtunk, egy hétbe belesűrítettünk” – tette hozzá.

Martin Norbert, a Civil Licit alapító tagja hangsúlyozta, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület nagykövetei is azon dolgoznak, hogy további forrásokat vonjanak be.

„A Civil Licittel az lehet a céljuk, hogy egy minél jobb minőségű és minél klasszabb tudjunk biztosítani nekik” – mondta Martin Norbert.

A Civil Licit Érd csoporthoz ide kattintva csatlakozhat!

A licitben érdekelt nyertes vevő a vételi árral kapcsolatban vállalja, hogy a nyertes összeget közvetlenül a kedvezményezett alapítvány bankszámlaszámára utalja, az erről szóló bizonylatot, elektronikus banki kivonatot, sms értesítésről szóló képmentést vagy egyéb igazoló dokumentumot bemutatja, vagy hitelt érdemlően bizonyítja az utalás megtörténtét – olvasható a csoport bemutatkozásában. Emellett a vevő vállalja, hogy a megvásárolt terméket csak a veszélyhelyzet végén veszi át, mivel a csoport nem szeretne a járványügyi helyzet romlásához hozzájárulni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email