22_03_29_erdmost_nincskep

Havonta egyszer lehet égetni Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Havonta egyszer lehet égetni Tárnokon

Megjelent az a rendelet, amely havonta egy alkalommal engedi az avarégetést Tárnokon. Ebben a rendeletben lehetőséget adnak arra, hogy a kerti zöldhulladékot, minden hónap utolsó szombatján, 8 és 18 óra között a lakos elégesse, megfelelő óvintézkedések mellett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lukács László, Tárnok polgármestere a Facebookon közölte, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel, a lakosság megsegítésének érdekében március 26-án életbe lép egy helyi rendelet, mely addig lesz hatályban, amíg a beígért kormányzati szabályozás meg nem szünteti azt.

A részletekről az alábbiakat írta a szomszéd városvezető: 

„Az ÉTH élére új ügyvezető került, akinek a fő feladata, az eddigi, évek óta tartó veszteséges működés nyereségessé tétele. Ennek keretein belül felülvizsgálta a vállalkozás szerződésállományát, valamint a lakosság felé nyújtott szolgáltatását. Előbbi átalakítása után került sor a szolgáltatás felülvizsgálatára, melyben két szabályt követett:
1. a szolgáltatás minősége nem romolhat sehol.
2. a szolgáltatás legyen összhangban az érte fizetett díjjal
Utóbbinak két következménye lett. Az egyik az, hogy megkezdődött az életben lévő szemétszállítási szerződések és bejelentett állandó lakosok listájának összehasonlítása. Mindannyian tudjuk, hogy vannak olyan tárnoki lakosok, akik nem fizetnek szemétszállítási díjat, mégis elszállítják a szemetüket, vagy valamilyen „alternatív” megoldást találtak azok eltüntetésére. Ezek a lakosok most kénytelenek lesznek szerződni az ÉTH-val. Ezt már korábban is szorgalmaztuk az ÉTH mindenkori vezetésének, de most végre nyitott fülekre találtunk, s a szavakat tettek is követték. Másik következmény, hogy a zöldhulladék szállításkor csak 3*120 l-t szállít el a szerződés keretein belül az ÉTH. Ami ebbe nem fér bele, azt már csak plusz pénzért szállítják el. Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ezen felül évente 200 kg zöld hulladékot ingyen le adhat a komposzttelepen (2030. Érd, Zöldhatár u.). A plusz zsákok árát nem az önkormányzat határozza meg! Azt az ÉTH alakítja ki a tulajdonosi állapot és a területen lévő szerződések alapján. Tárnok már nem tulajdonosa az ÉTH-nak saját jogon, csupán tagja annak a társulásnak, mely nagyon kisebbségi tulajdonos benne. Ezért a nálunk érvényes árakat nem lehet összehasonlítani sem az Érdiekkel, aki többségi tulajdonos, vagy Diósdiakkal, aki szintén saját jogon is tulajdonos a kft-ben!
A veszélyhelyzetre való tekintettel, a lakosság megsegítésének érdekében, a mai nappal életbe lép egy helyi rendelet, mely addig lesz hatályban, amíg a beígért kormányzati szabályozás meg nem szünteti azt. Ez várhatóan a veszélyhelyzet megszűnése után következik majd be. Ebben a rendeletben lehetőséget adunk arra, hogy a kerti zöldhulladékot, minden hónap utolsó szombatján, 8 és 18 óra között a lakos elégesse, megfelelő óvintézkedések mellett. A rendelet megalkotásának oka, hogy a veszélyhelyzet miatt amúgy is nehéz helyzetben lévőknek ne kelljen extra költségeket elszenvedniük a zöldhulladék szállítás bejelentett rendszere miatt. A rendelet teljes szövege a következő linken olvasható

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email