22_03_29_erdmost_nincskep

Legkorábban április 12-én nyithatnak az iskolák

22_03_29_erdmost_nincskep

Legkorábban április 12-én nyithatnak az iskolák

A legkorábbi iskolai nyitás dátuma április 12. vagy 19. lehet. A kormány azt ígéri, hogy még az iskolai nyitás előtt be fogják oltani a pedagógusokat, óvónőket, bölcsődei dolgozókat, az oltás önkéntes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legkorábban április 12-én tudunk nyitni – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Gulyás Gergely hozzátette: könnyen lehet, hogy ezt a dátumot egy héttel el kell tolni. A miniszter erről az iskolák kapcsán beszélt, de azt nem jelezte, hogy ezt csak azt oktatási intézményekre érti.

Arról is beszélt: akkor lehet csak nyitni, ha elérik a 2,5 milliós beoltottságot, előtte nem. “Jelenleg azonban lazítani nem tudunk”, mert nagyon “aggasztóak a mostani számok.”

“Az látjuk, hogy a harmadik hullámnak nincs vége, a helyzet egész Európára igaz, és a helyzet Magyarországon is rossz.” A helyzet komoly – szögezte le – azonban az egészségügyi ellátórendszer képes biztosítani a növekvő kapacitási igényeket. “Tudjuk bővíteni a kórházi kapacitásokat” – mondta. Az idősotthonokban, ahol beadták az első oltásokat, egy százalékra csökkent a fertőzésarány – jelezte a miniszter. Szerinte ha beoltják az időseket, jelentősen csökkennek majd a járványügyi számok.

Gulyás arról is tájékoztatott, hogy az operatív törzs megvizsgálja majd a gazdasági kamara bolt- és plázanyitási kérdéseit és javaslatait, erről holnap fognak dönteni. Szerinte azt kell majd figyelembe venni, hogy a húsvét előtti időszakban ne alakulhassanak ki hosszú sorok a boltok előtt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan szabályozásra tett javaslatot, amely minden üzletre azonos elvek alapján vonatkozna: tíz négyzetméterenként egy vásárló vagy vendég tartózkodhatna benne.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email