22_03_29_erdmost_nincskep

Az élet csodáját ünnepeljük március 25-én

22_03_29_erdmost_nincskep

Az élet csodáját ünnepeljük március 25-én

Az élet csodáját és a várandósságot ünnepeljük március 25-én, a magzatgyermek világnapján. A méhen belüli kilenc hónap az egész létezést meghatározó szakasz, ami alatt egyetlen sejtből fejlődik ki az átlagosan 50 cm hosszú és 3200 grammos újszülött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 25-én tartják a Magzatgyermek Világnapját. Elsőként El Salvadorban ünnepelték, 1993-ban. Talán nem véletlen a dátum, hiszen ez a nap épp, a keresztény Gyümölcsoltó Boldogasszony, vagyis Jézus fogantatásának napjának ünnepe is egyben. A várandósság egy csoda: Az, ahogy a nők teste átalakul és 40 héten át fejlődik bennük egy új élet. Az első trimeszter javarészt a rosszullétekről és a család/barátok/ismerősök előtti titkolózásról szól. A második egy energikus, szépséges időszak. A harmadik trimeszter vége felé kezdjük igazán megérteni a terhesség kifejezését.

A magzat:

  • 6 hetesen már mozgolódik
  • 11 hetesen érzékeli az érintést
  • 15 hetesen reagál az ízekre
  • 20 hetesen már lát, hall és mosolyog is

Képzeljük csak el, milyen fantasztikus neki odabent, ahol hallja a szívünk dobogását, érez minket, egyfajta folyamatos anyai ölelésben, közelségben telnek a napjai. Az a fajta biztonság, amit a magzati kor rejt magában, megismételhetetlen. Vigyázzuk tehát ezt az egyedülálló időszakot!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email