22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: tovább szárnyal Milák Kristóf

22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: tovább szárnyal Milák Kristóf

Azután, hogy a Duna Arénában rendezett felnőtt ob nyitónapján, a 200 m pillangó előfutamában a valaha volt ötödik legjobb eredményt érte el, a szám döntőjében tovább faragott időeredményéből Milák Kristóf, a BHSE úszóklasszisa. A korábbi érdi sportoló csak saját világcsúcsát nem döntötte meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Súlyos szövődményekkel zajlott le tavaly a koronavírus-fertőzés Milák Kristófnál, az Érdi Úszó Sport Kft. korábbi, a Budapesti Honvéd SE jelenlegi úszóklasszisánál. A tárnoki származású sportoló ennek ellenére már a 200 méter pillangó előfutamában robbantott a felnőtt úszó ob első napján, a Duna Arénában.

A keddi 1:52,50-es ideje a valaha volt ötödik legjobb eredmény – legalábbis ez az állítás a szám döntőjéig volt igaz, most már „csak” a hatodik.

Merthogy a fináléban még tovább faragott idejéből és 1:51,40-nél ért célba – ez pedig jelenleg a valaha volt második legjobb idő – a legjobbat épp Milák hozta össze a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon elért világcsúcsával.

Milák eredményével természetesen aranyérmet nyert, a második helyezett olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást közel öt másodperccel előzte meg!

200 pillén volt jelenlegi érdi érdekeltség is, hiszen a B-döntőben ott volt Tohl Patrik, az Érdi Vízisport Kft. 2004-es tehetsége is, aki bár keddi egyéni csúcsát nem tudta tovább faragni, 2:02,75-ös idővel ötödik, összességében 13. helyen végzett.

A lányoknál, ugyancsak 200 méter pillangón az előfutamban egyéni csúccsal A-döntőbe jutó, még mindig csak elsőéves ifi, Csulák Lia ugyan nem tudta megismételni korábbi teljesítményét és 2:19,75-tel csak 8. lett, de ez betudható annak, hogy alig 45 perccel korábban még 800 méter gyorson volt érdekelt.

Ebben a számban viszont – még „pihenten” – összejött az egyéni rekord, hiszen 8:47,74-es idővel egyrészt 2,71 másodpercet javított, másrészt hatodik helyen végzett.

Beharangozónk, illetve Magó Gábor várakozásai ide kattintva olvasható!

Az úszó országos bajnokság előzetes rajtlistája ide kattintva érhető el, míg a részletes program az ide kattintva elérhető programfüzetben található.

Eredmények, Érdi Vízisport Kft., felnőtt úszó országos bajnokság, 2. nap, délelőtt, döntők, Duna Aréna
Tohl Patrik:
200 m pillangó, B-döntőben 5., 2:02,75
Csulák Lia: 200 m pillangó, A-döntőben 8., 2:19,75; 800 m gyors, 8.47,74 (új egyéni csúcs)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email