22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: rangadóhoz méltó, küzdős döntetlen

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: rangadóhoz méltó, küzdős döntetlen

Óriásit küzdve ért el 1–1-es döntetlent hazai környezetben az FC Nagykanizsa ellen az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 25. fordulójában. A hazaiak bár majd’ fél órát emberhátrányban játszottak, a hajrában egyenlítve pontot mentettek a rangadón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előzetes várakozásoknak megfelelően kifejezetten szoros, kiegyenlített mérkőzést hozott az Érdi VSE és az FC Nagykanizsa rangadója.

A találkozó elején valamelyest a vendégek voltak aktívabbak, de nem sokkal, hiszen mindkét fél többször eljutott az ellenfél kapujáig, arra azonban már kevésszer voltak veszélyesek. Az első lövésre is 13 percet kellett várni, amikor Farkas Bálint durrantott fölé.

A mezőnyben zajló játék következő helyzetére pedig további közel huszat, hiszen a 32. percben Ekker Milán kísérletét három érdi védő közösen blokkolta.

Más kérdés, hogy nem sokkal később az érdiek nehéz helyzetbe kerültek, amikor egy szabadrúgáshoz készülődve Popov Patrik összeakaszkodott Papp Szilárddal, amiért az érdi támadót egyből piros lappal kiállították, a vendégek védője pedig sárga lappal megúszta az esetet.

Ennek ellenére a félidőig az érdiek álltak közelebb a vezetéshez, de Kalmár Domonkos gyönyörű lökete is elkerülte a kanizsai kaput.

Mégis a semmiből előnybe kerültek a zalaiak, amikor Ekker Milán értékesített egy büntetőt (0–1).

A második félidőt a vezetés jó ütemű megszerzése után remekül kezdték a zalaiak, akik többször is veszélyeztettek, de előnyüket nem tudták növelni.

Az emberhátrány ellenére az érdiek is több lehetőséget kidolgoztak, de számukra jóval nagyobb nehézséget okozott ennek kihasználása. Aztán a 65. percben Papp Szilárd kiállítása után kiegyenlítődött a csapatok létszáma, amely a játék képén is meglátszott, hiszen a hátralévő időszakra ismét kiegyenlítetté vált a játék.

Ezt kihasználva pedig az utolsó tíz perc elején Koós Gábor indítása után Kollega Krisztián többször is próbálkozhatott, végül fejjel egyenlített a 82. percben (1–1).

A hajrában mindkét csapat sokat tett a három pont megszerzéséért, végül az Érdi VSE harcos küzdelemben mentett pontot hazai környezetben az 1-1-es döntetlennel.

„Brusztos mérkőzés volt, kevés játékkal mindkét oldalon, aztán a játékvezetők úgy látták, hogy volt egy olyan szituáció, amikor játékosom visszaütött az ellenfélnek. A nagykanizsai sárgát, a miénk pirosat kapott, ez már kérdőjeles helyzet, ha mindketten ütöttek, akkor miért csak az egyik piros? Utána rendeztük a sorokat, de kaptunk egy büntetőt, amit mi kívülről kétesnek láttunk, ezért ezt vissza kell nézni. A második félidőben próbáltuk kihasználni ellenfelünk hibáit és előbb sikerült kiharcolni egy kiállítást, majd visszatért az a játék, ami az első félidőben zajlott. Ellenfelünk próbált biztonságra törekedni, de egy szép egyéni akcióból egyenlítettünk. Összességében viszont úgy érzem, ez egy döntetlenszagú mérkőzés volt”

– mondta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Alapesetben Érdről egy ponttal távozni nem rossz eredmény, de csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg koncentráltan, jól futballozott, főleg az első félidőben, ahol voltak gólhelyzeteink is, végül egy tizenegyest értékesíteni tudtunk és a kiállítás miatt emberelőnybe is kerültünk. A második félidőben mi irányítottuk a játékot, el is kellett volna döntenünk a mérkőzést, ami nem sikerült és lett egy kiállítás a mi oldalunkon is, ami felhozta a hazai csapatot, amely mindent egy lapra feltéve rohamozott. Nem helyzetből kaptuk a gólt, hanem volt egy egyéni hiba idézte elő, de ez benne van a fociban. Bár csalódott vagyok, mert csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg jól játszott, de ha lenne olyan, hogy ki mit érdemel meg, akkor azt mondom, megérdemeltük a három pontot. Nyilván a hazai csapat is úgy érzi, megérdemli az egyet vagy akár a hármat is”

– értékelt Koller Zoltán, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb március 27-én, 15 órától a Bicskei TC vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

NB III, Nyugati csoport, 25. forduló
Érdi VSE–FC Nagykanizsa 1–1 (0–1)
Ercsi úti Sporttelep, zárt kapuk mögött. V.: Zimmermann (dr. Ambrus, Szabó D.)
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Bozsoki, Csiszár, Varga T. (Kócsa, 72. perc) –Farkas B., Koós, Kollega – Kalmár (Honti, 89. p.), Popov, Molnár B. (Balogh Á., 62. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
FC Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Papp Sz., Major, Horváth B. – Szabó P. (Baráth, 72. p.), Kretz (Török M., 82. p.), Ekker – Szegleti, Vass Gy. (Vlasics (63. p.), Lőrincz B. (Péntek, 71. p.)
Vezetőedző: Koller Zoltán
Gól: Kollega (82. perc), ill. Ekker (45. perc – 11-esből)
Kiállítva: Popov (37. p.), ill. Papp Sz. (65. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email