22_03_29_erdmost_nincskep

Megérte az akció: több mint ezerszer intézkedtek a rendőrök

22_03_29_erdmost_nincskep

Megérte az akció: több mint ezerszer intézkedtek a rendőrök

A Pest megyei rendőrök is csatlakoztak a Seatbelt elnevezésű, fokozott ellenőrzéshez, mely alatt a passzív biztonsági eszközök használatát vizsgálták. Összesen 1033 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának hiányát, 4 esetben pedig a gyermekbiztonsági rendszer használatának mulasztását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt a police.hu-n a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részletezte, a magyar rendőrség is csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által március 8. és 14. közötti időszakra meghirdetett “Seatbelt – biztonsági öv” elnevezésű fokozott ellenőrzéshez. Ebben a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és motorosok, segédmotorosok esetén a bukósisak – szabályszerű használatát vizsgálták.

Az akció ideje alatt a Pest megyei rendőrök 1033 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv hiányát: 834 sofőrnél, illetve 199 utasnál. A legtöbben (651) lakott területen belül mulasztották el a biztonsági öv használatát, de autópályán/autóúton is 97 sofőrt, valamint 45 utast rögzítettek bekötetlen övvel. A rendőrök négy ellenőrzött járműben szembesültek a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztásával – összegez a police.hu.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email