22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás: Még nem lehet lazítani

22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás: Még nem lehet lazítani

Többlépcsős újraindításban gondolkodik a kormány, akkor is, ha ma az adatok az újraindításra és a nyitásra még nem adnak okot – mondta csütörtök délelőtt Gulyás Gergely, hozzátéve: a következő hetekre vonatkozó terveket pénteken jelenti majd be a miniszterelnök.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha sokan oltatják be magukat, nem lesz negyedik hullám. Már nem években és hónapokban, hanem hetekben és napokban kell számolni azt az időt, amíg eljutunk oda, hogy az intézkedéseken lazítani lehessen, és ne kelljen azzal számolni, hogy hasonlóan drámai módon, újabb hullámokban tér vissza a vírus – jelentette ki csütörtök délelőtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint elmondta, soha annyian nem vettek még rész internetes konzultációban, mint a mostani, nyitással kapcsolatosban. A kitöltés lehetőségét este nyolc órakor lezárják, az eredményeket hétvégén hozzák nyilvánosságra.

– Bár a harmadik hullám csúcsa közelében vagyunk, abban bízunk, hogy közel vagyunk ahhoz is, hogy a nyitást megkezdhessük. A konzultáció alapján fogunk dönteni az újraindítás és a nyitás lépéseiről, és arról, hogy a védettségi igazolásokhoz milyen jogosultságokat kapcsoljunk – mondta Gulyás Gergely, aki hangsúlyozta: szeretnék, ha objektív számokkal lehetne meghatározni a nyitás időpontját.

– A nyitás számait az oltottság mértékéhez fogjuk kötni. Holnap ülésezik az Operatív Törzs a miniszterelnök résztvételével, ezt követően Orbán Viktor a Kossuth rádióban fogja bejelenteni a következő hetekre vonatkozó terveket, intézkedéseket – tette hozzá.

Gulyás Gergely szerint júniusig, vagy akár már májusra elérhető a magyar lakosság teljes átoltottsága. Hangsúlyozta, minden olyan vakcinát, ami Magyarországra érkezik és ellenőrzött, illetve nem kötelező félretenni a második oltásra, egy héten belül beadnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email