22_03_29_erdmost_nincskep

Egy kipufogóval indult…

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy kipufogóval indult…

Kipufogót akart lopni egy érdi telephelyen parkoló autóból két tárnoki férfi. A tulajdonos megzavarta őket, a menekülő tetteseket pedig elkapták a rendőrök. Mint kiderült, a kipufogólopás csak a jéghegy csúcsa volt, a bűnlajstromon kábítószer-birtoklás, közokirat-hamisítás és csalás is szerepel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy érdi telephely tulajdonosától érkezett jelzés a rendőrségre  március 15-én reggel, miszerint a portáján illetéktelenek tartózkodnak, akik éppen ott parkoló járművének alját babrálják. A tulajdonos megzavarta a két férfit, akik a már kitépett kipufogórendszert bedobták a kocsi alá, autóba pattantak és – zsákmány nélkül-  menekültek el a helyszínről. A rendőrök azonosították őket, és pár órával később Tárnokon igazoltatták a testvérpárt. Előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. A férfiak terhükre rótt bűncselekményt elismerték, és elmondták a rendőröknek azt is, hogy a tervezett lopás előtt kábítószert fogyasztottak.

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség kísérletének, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 24 és 30 éves tárnoki férfivel szemben.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a testvérpár idősebb tagjának vezetői engedélyét még 2021. februárjában a rendőrök bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségének gyanúja miatt elvették. A férfi a napokban azonban új jogosítványt igényelt, mondván okmányát elvesztette. Közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt is külön eljárás indult. 

A bűnlajstrom még ezzel sem ért véget, ugyanis fény derült arra is, hogy a férfi a korábbi munkahelyén használt üzemanyagkártyáját elbocsátását követően a cégnél nem adta le, azt több mint egy hónapig rendszeresen használta, összességében körülbelül 4000 liter üzemanyagot vételezett jogtalanul. A 30 éves férfinek információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt is felelnie kell.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email