22_03_29_erdmost_nincskep

Céges papírok a szemétben

22_03_29_erdmost_nincskep

Céges papírok a szemétben

Szombaton a horgászok három helyszínen takarítanak. Fél nyolckor találkoznak a Molnár utca végén, a Duna-parton, és tíz-tízfős csapatokban vágnak neki a szemét felszámolásának. Önkéntesek a helyszínen csatlakozhatnak, a tízfős limit erejéig. Addig is lássuk, mi mindent rejtett egy hulladékhalom.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Három helyszínen takarítanak szombat délelőtt az érdi horgászok: a 6-os út mentén, a Kakukk-hegyen, valamint a Molnár utca lefelé futó, meredek oldalában. Egyik terep sem könnyű: a Molnár utcában a rossz terepviszonyok, a Kakukk-hegyen a cserjék, bokrok, a 6-os út mentén pedig a szemét mennyisége és fajtája nehezíti a munkát. A kézi erő mellett az ÉTH gépi erejét is igénybe veszik majd.

Berényi Andrásné Zsókával, a Horgászegyesület elnökével szerda délután a 6-os út melletti területen jártunk. A hatalmas adag vegyes hulladékban a hűtőroncsok, a kidobott karácsonyfa, régi fényképek és házi készítésű üveges savanyúság mellett olyan iratokat, céges dokumentumokat is találtunk, amelyek segítségével várhatóan lebukhatnak az illegális szennyezők – ezek az iratok ugyanis semmiképp sem landolhattak „véletlenségből” a szemétben. Találtunk arra utaló papírokat is, hogy egy fuvarozó is itt szabadult meg a hulladékától. Leltünk még fényképeket és sárga csekkeket is, jól olvasható névvel, címmel. Ezeket Berényi Andrásné eljuttatja az önkormányzatnak, amely jogosult eljárást indítani.

 

A várostakarítás egy kis vendégséggel zárul majd a Duna-parton: lesz zsíros kenyér, lila hagymával, valamint – egy támogató jóvoltából – pizza is várja az önkénteseket.

Érden három civil szervezet, a környezetvédők, a nagycsaládosok és a horgászok nyertek el mintegy öt-öt millió forintot az Innovációs az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” pályázatának keretében. Bővebben erről itt és itt, valamint itt olvashatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email