22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább drágul minden, ami hús és tej

22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább drágul minden, ami hús és tej

Elkerülhetetlen a hús- és tejtermékek drágulása, közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az áremelést a takarmányok világszerte tapasztalható, 30-50 százalékos drágulása okozhatja, ami az előállításon túl befolyásolhatja a feldolgozást is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az emelkedő önköltségek miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását. Emiatt viszont a fogyasztói árak fokozatos növekedésre kell számítani.

Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke azt mondja, a drágulás azzal áll összefüggésben, hogy a takarmányozáshoz szükséges alapanyagoknak világszerte mintegy 30-50 százalékos mértékben megemelkedett az ára. Emellett még a baromfi influenzának és az afrikai sertéspestisnek is árfelhajtó hatása van a termékekre.

A következő hónapokban az európai piacokon és világszinten is valószínű, hogy érezhető lesz ez a hatás. Németországban például már az elmúlt hónapokban is jelentősen nőttek az élőállat-árak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email