22_03_29_erdmost_nincskep

Így áll a Vadlúd utcai körforgalom építésének helyzete

22_03_29_erdmost_nincskep

Így áll a Vadlúd utcai körforgalom építésének helyzete

Elkezdődött a Kopolya utca aszfaltozása Tárnokon, ahol hamarosan felújítják az iskolaudvar pályáját. A helyi városvezetés folyamatosan egyeztet az ÉTH-val a hulladékgyűjtés részleteiről, de az érdi ipari parknál és a Vadlúd utcánál létesülő körforgalomról is vannak fejlemények.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról dr. Lukács László, Tárnok polgármestere közösségi oldalán beszámolt, a napokban elkezdődött a Kopolya utca aszfaltozása, amellyel pár nap alatt végezni fognak.

Emellett az iskolaudvaron lévő kézilabdapálya felújítását is folytatják, hiszen megérkezett a műanyag borítás a területre, melyet hamarosan leraknak, így a diákok is hamarosan birtokba vehetik.

Lukács László beszámolt róla, hogy folyamatosan egyeztet az Érd és Térsége Hulladékkezelő vezetésével a hegyi terület hulladékgyűjtéséről, az illegális hulladék felszámolásáról és a szelektív hulladékgyűjtésről is, ennek eredménye, hogy megkezdik a tárnoki lakosok és a szemétszállítási szerződéssel rendelkezők listáinak összehasonlítását, így a most szerződéssel nem rendelkező lakosok is bekerülhetnek a rendszerbe, ezzel is csökkentve az illegális szemét termelődését.

Lukács László beszámolt a Dózsa György út és a 7-es út kereszteződésében, az érdi ipari parknál létesülő körforgalom jelenlegi helyzetéről is, hiszen többen reklamáltak, hogy nem ezt, hanem a Vadlúd utcai körforgalom építését kellett volna hamarabb elkezdeni.

Mint Tárnok polgármestere megjegyezte, ez azért van, mert két egymástól független folyamatról van szó. “Az épülő körforgalom az Érdi ipari park beruházója, a NIPÜF által készül, míg a Vadlúd utcai körforgalom az Érd Modern Városok Program részeként, a NIF kivitelezésében fog megépülni. Bár előbbi érdi területen épül meg, a települést jelző táblákon Tárnok felirat lesz. Ellenben az utóbbi, mely 3/4 részben tárnoki területen fekszik, kitáblázás szerint Érdhez tartozik!” – írja, hozzátéve, a választások után az első projektjei között szerepelt a kereszteződés átépítése. Azt találta, hogy 2019. június 27-én T. Mészáros András, Érd volt polgármestere levélben kérte fel Szolnoki Gábort, Tárnok korábbi polgármesterét, hogy támogassa a Vadlúd utcai kereszteződés lámpás kereszteződésként történő átépítését, mely a tervezői változatok közül az 1. sorszámot kapta. Lukács László részletezte, az indoklásában kifejtették, hogy bár a 3. változatban lévő körforgalom lenne a legjobb megoldás, de se pénz, se idő nincs annak kivitelezésére.

“Ezt a kérést volt polgármesterünk 2019. július 4.-én kelt levelében teljesítette is. Az engedélyezési folyamat ennek megfelelően el is indult. Választási győzelmünk után egyeztettem a tervezővel, aki vállalta, hogy minimális plusz költség ellenében elkészíti a körforgalmas engedélyezési tervet, amennyiben Érd vezetését meg tudom győzni a 3. változat elfogadására. Mivel a kereszteződés átépítéséhez szükség volt egy darab magán földterületre is, a tervezőtől kaptunk egy olyan kisajátítási tervrajzot, mely mind a lámpás, mind a körforgalmas kereszteződés kialakításához elegendő. A szükséges terület megszerzése ezzel elindult, s rekordidő alatt végig is tudtuk vinni a teljes folyamatot. Ezúton is köszönjük a tulajdonos önzetlen hozzáállását! A következő mérföldkő az volt, hogy az érdi vezetés felfüggesztette az engedélyezési eljárást, s módosításként a körforgalmas terveket nyújtották be. Ez némi időbeli csúszást ugyan jelentett, de abban mindannyian egyetértettünk, hogy amennyiben lámpás kereszteződést alakítunk ki, az talán soha nem lesz körforgalmasítva. Az ősz folyamán az engedély megszületett. A tervezőiroda 2021. február 3.-án az elkészült kiviteli terveket átadta a NIF Zrt. illetékesének, ahol megkezdődhetett az előzetes költségvetés elkészítése és a közbeszerzési eljárás előkészítése. Várhatóan a tavasz folyamán a közbeszerzés kiírásra kerül” – ad helyzetjelentést a Vadlúd utca – Zámori út kereszteződéséhez tervezett körforgalomról a tárnoki polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email