22_03_29_erdmost_nincskep

Takarítanak a nagycsaládosok

22_03_29_erdmost_nincskep

Takarítanak a nagycsaládosok

A Tisztítsuk meg Magyarországot! program támogatásával a hosszú hétvégén az Ága Boga Nagycsaládosok Egyesülete a Fundokliában, a Kolozsvári és Zólyomi utcákban takarít, ahonnét 180 köbméternyi szemetet szednek össze. A járványügyi intézkedéseket betartva, kis csoportokban dolgoznak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A takarításra 5 millió forintot nyertek pályázat útján, de nemcsak ők, hanem az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület (ÉRDKöVE) és az Érdi Horgászegyesület is hasonló összegre pályázott. Az ÉrdKöVe a múlt héten takarított, a horgászok jövő héten fognak: az elnyert pályázati támogatásból finanszírozzák a hulladék elszállítását és megsemmisítését.

A hulladék újrakeletkezésének megakadályozása legalább annyira fontos, mint az eltakarítása, ezért az elnyert összegből tájékoztató táblákat, különböző útakadályokat, valamint vadkamerákat helyeznek ki az érintett területekre. Rába Mónika, az Ága Boga Nagycsaládosok Egyesületének tagja koordinálta a mai szedést. Azt mondta, évek kellenek, amíg az emberek szemlélete megváltozik, de legalább a kamerák felvételeinek segítségével számon tudják kérni a szemetelőket. 

A Zólyomi utcánál egyébként szombat reggel 9 órakor kezdték a munkát, körülbelül 20 fő. Ez néhány családot jelent, de többen érkeztek kisgyerekkel, akik szintén kivették a részüket a munkában: szedtek, kupacoltak, dobták ki a hulladékot a konténerekbe, amelyet a hétvégén az ÉTH fog elszállítani. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email