22_03_29_erdmost_nincskep

„Extrém méreteket öltött az otthoni bántalmazás”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Extrém méreteket öltött az otthoni bántalmazás”

Egy év alatt 65%-kal nőtt a párkapcsolati erőszak regisztrált eseteinek a száma, miközben 44%-kal nőtt az elrendelt távolságtartási végzések aránya. Csőzik László, Érd polgármestere szerint a családon belüli erőszak – a járvány hatásai miatt is – extrém méreteket öltött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László közösségi oldalán azt írja, a járvány miatt tavaly március óta eddig nem tapasztalt élethelyzetbe kényszerültünk, életünket szigorú szabályok határozzák meg. A bezártság, a kilátástalannak tűnő élethelyzet, sokaknak a munkahely elvesztése hatalmas terhet rak az emberekre.

„A vírus bár fizikai megbetegedést okoz, mégis nyomában ott jár a mentális megbetegedés, a lelki teher is, amit mindannyiunknak cipelnie kell”

– írja Érd polgármestere, hozzátéve, az új körülmények eddig nem ismert stresszhelyzetbe sodorhatnak bennünket.

Az összezártság sajnos sok emberből a rosszat hozza ki, ilyenkor olyan arcát mutatja családja, a társadalom és saját maga felé is, amit soha nem szabadna felfednie.

„A családon belüli erőszak az ország egyik legkomolyabb, még mindig rejtett problémája, amely az elmúlt években eddig nem látott méreteket öltött”

– jegyzi meg Csőzik László, hozzáfűzve, tízéves gyakorló ügyvédi pályáján is több bántalmazott nőt képviselt.

Érd polgármestere kitért rá, bár pontos adatok nem állnak rendelkezésre, a rendőrségtől származó információkból sejthető: a járvány ideje alatt extrém méreteket öltött az otthoni bántalmazás.

„Egy év alatt ugyanis 65 százalékkal növekedett a párkapcsolati erőszak regisztrált eseteinek száma, sőt 44 százalékkal az elrendelt távolságtartási végzések aránya is”

– jegyzi meg, hangsúlyozva, a borzasztó és súlyos problémára egyszerű megoldás nem létezik.

„Jó lenne megtalálni a közös nyelvet, a türelmet, a megértést és a szeretet hangját is. Ne bántsuk a másikat, sem szóval, sem pedig tettel Ha olyan helyzetben találjuk magunkat, akkor pedig mindenképpen kérjünk segítséget, merjünk fellépni a minket bántók ellen, a saját vagy szeretteink védelme és méltósága érdekében!”

– zárja mondandóját Csőzik László, aki a fontos segítségkérő elérhetőségeket is megosztotta.

NANE Segélyvonal bántalmazott nőknek: 06 80 505 101
PATENT Egyesület jogsegély-szolgálat: 06 70 220 2505
OKIT – Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: 06 80 20 55 20
Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítő Szolgálat: 06 80 225 225

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email