22_03_29_erdmost_nincskep

Az autizmussal élők oltását sürgetik

22_03_29_erdmost_nincskep

Az autizmussal élők oltását sürgetik

Azt kéri az Autisták Országos Szövetsége, hogy kiemelt rizikócsoportként az oltási tervben kerüljenek előbbre az autista személyek és az őket gondozó családtagok, hiszen ők kevésbé vagy egyáltalán nem tudják betartani a korlátozásokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Autisták Országos Szövegsége levélben fordult Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízotthoz, hogy az autizmusban érintett személyek és az őket gondozók kiemelt rizikócsoportként kerüljenek előrébb az oltási tervben.

Mint a levélben részletezik, az autista személyek azért veszélyeztetettebbek a koronavírus által a többiekhez képest, mert kevésbé vagy egyáltalán nem tudják betartani az egészség védelmét szolgáló korlátozásokat – például maszkot sem kötelező viselniük –, így magukat és másokat is a fertőzés kockázatának tehetik ki.

Kitértek rá, az autista személyek megbetegedése esetén ellátásuk az egészségügyi és szociális ellátórendszert is gyakorlatilag lehetetlen feladat elé állítja. Részletezik, a pandémiás helyzet az egyébként is terhelt családoknak megoldhatatlan élethelyzetté vált. A korlátozások és a járványból fakadó szorongások, az autizmus sajátosságai egyre kezelhetetlenebb állapotromláshoz, pszichés zavarok kialakulásához vezetnek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email