22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb vakcinaszállítmány érkezett

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb vakcinaszállítmány érkezett

120 510 adag Pfizer/BioNtech oltóanyag érkezett Magyarországra március 9-én, melyeket egyenesen a kórházi oltópontokra szállítottak és a következő napokban a regisztrált idősek oltásához fogják használni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavirus.gov.hu emlékeztet, Magyarországon már öt oltóanyag áll rendelkezésre, ennek köszönhetően felgyorsulhatott az oltás is és már több mint egymillió embert oltottak be, így hazánk az uniós lista második helyén van az átoltottság tekintetében.

Részletezték, az eddigi 6,5 millióról 10,9 millióra növelték a lekötött Pfizer/BioNtech oltóanyag mennyiségét, összesen pedig 31 millió oltóanyag van lekötve, ebből 24 milliót uniós beszerzésből vár a kormány, melynek eddig 6%-a érkezett meg Pfizer, Moderna és AstraZeneca vakcinákból.

Kitértek arra is, a közeljövőben újabb oltóanyagok állhatnak rendelkezésre, de még a Janssen és a CureVac sem rendelkezik uniós engedéllyel, azonban előbbi március közepén megkaphatja az engedélyt az Európai Gyógyszerészeti Ügynökségtől. Ebből az oltóanyagból pedig egy oltás is elegendő a védettséghez, így a lekötött 4,36 millió adag vakcina ugyanennyi ember oltását teszi lehetővé.

Ezek mellett a következő hónapokban 3,5 millió ember oltására elegendő kínai Sinopharm vakcina is érkezik, míg az orosz Szputnyikkal a regisztrált idősek oltását végzik a kórházi oltópontokon, ahol a héten azt a 100 ezer adag vakcinát is felhasználják, amely múlt héten érkezett Magyarországra, de a Nemzeti Népegészségügyi Központtól még nem kapta meg az engedélyt az alkalmazásra.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email