maszk

Mindenhol kötelező lesz maszkot hordani!

maszk

Mindenhol kötelező lesz maszkot hordani!

Március 8. és 22. között csak az élelmiszerüzletek, patikák, drogériák és benzinkutak tarthatnak nyitva, az óvodák és általános iskolák április 7-ig bezárnak, emellett szinte minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, és mindenhol kötelező maszkot hordani - jelentették be a Kormányinfón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A március 4-i Kormányinfót Szentkirály Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kezdte, a járványhelyzettel kapcsolatos kormányülés még nem ért véget.

Gulyás Gergely tájékoztatóját azzal kezdte, az előző napok adatai világosan jelzik, hogy a járvány terjedésének sebessége folyamatosan nő. Bár a harmadik hullám erősebb a másodiknál, Gulyás szerint segít, hogy már rendelkezésre áll a vakcina.

Kiemelte, Magyarország hamarosan az egyik legátoltottabb ország lesz, de a vírus és a mutánsok terjedését meg kell akadályozni.

“Csak a kontaktusszámok radikális csökkentése vezet eredményre”

– hangsúlyozta, majd bejelentette, a kormány szigorú korlátozásokat vezet be.

Az óvodák és általános iskolák április 7-ig, azaz a tavaszi szünet végéig zárva tartanak,

azonban a középiskolákban és egyetemeken továbbra is digitálisan zajlik az oktatás. Ezek részleteit az Emberi Erőforrások Minisztériuma dolgozza ki és teszi közzé.

Az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak kivételével március 8. és 22. között két hétre minden boltnak be kell zárnia!

Ebben az időszakban a magánegészségügy kivételével minden szolgáltatásnak szünetelnie kell.

Utóbbi bejelentés után az érdi dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója, Bárány Zsolt megnyugtatott mindenkit, a döntés nem érinti a rendelőintézetet, az hétfőtől is nyitva lesz. A főigazgató beszámolt róla, sokan úgy értelmezték, a döntés a Romicsot is érinti.

„Ennek semmi valóságalapja nincs, mi ilyen irányú instrukciót nem kaptunk! Ha jönne ilyen (nem fog…) azonnal tájékoztatjuk Önöket a fejleményekről/teendőkről” – húzta alá a főigazgató.

A szabadidős tevékenységekkel kapcsolatban Gulyás Gergely bejelentette, a konditermeket is be kell zárni. Az igazolt sportolók edzéseit, mérkőzéseit kizárólag zárt kapuk mögött lehet megrendezni.

A szálloda és vendéglátóipar kedvezményeit kiterjesztik a bezárással érintett területekre is, így azok a szektorok is kapnak bértámogatást.

Azok a parkok, arborétumok, ahol lehet tartani a megfelelő védőtávolságot, nyitva maradhatnak. 

A kormány azt kéri, ahol van rá mód, a munkáltatók biztosítsák munkavállalóiknak az otthoni munkavégzés lehetőségét, különös tekintettel a családokra.

Gulyás Gergely hangsúlyozta:

mindenhol kötelező a maszk viselése!

A miniszter hangsúlyozta, a lakosság közreműködését kérik. Remélik, hogy a járvány utolsó szakaszában vagyunk és hamarosan elérjük az oltás azon mértékét, amivel teljes nyitásra lesz lehetőség.

Hozzátette, ez már március 22.-vel megkezdődhet, hiszen a kormány március 17-i ülésén dönt az újraindításról.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email