22_03_29_erdmost_nincskep

Jönnek a behívók

22_03_29_erdmost_nincskep

Jönnek a behívók

Érkeznek a behívók SMS-ben a 60 év alatti krónikus betegeknek a hétvégi kórházi oltópontos oltásra. A kapott időpont nem módosítható. Az oltás AstraZeneca-vakcinával történik, szükséges hozzá a TAJ-kártya, a személyi, és lehetőség szerint a letöltött és aláírt hozzájárulási nyilatkozat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az oltási tervnek megfelelően a következő napokban is folytatódik a regisztrált idősek oltása, több mint 395 ezer oltására van lehetőség a háziorvosokhoz kiszállított Sinopharm, Moderna és a kórházi oltópontokra kiszállított Pfizer-vakcinákkal.

Ezzel párhuzamosan a folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Közülük most 74 ezer ember oltására van lehetőség a múlt héten érkezett AstraZeneca-szállítmánynak köszönhetően. Őket most egy nagyobb oltási akció keretében kórházi oltópontokon fogják oltani március 6-án és 7-én. Az oltandók ma kapják meg a „behívót” SMS-ben, amely tartalmazza az oltás pontos időpontját és helyszínét is.

A 60 év alatti krónikus betegek célcsoportjából is most az idősebbek, a 47-59 év közöttiek számíthatnak SMS-re. Az SMS feladója: Vakcinainfo. A kapott időpont nem módosítható. Az, aki behívót kap SMS-ben, de valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni a megadott időpontban, az csak egy későbbi alkalommal kerülhet sorra.

Az oltás és az azzal járó helyszíni adminisztráció kb. 40-60 percet  vesz igénybe. Az olthatóságról a helyszíni kikérdezés alapján az oltóorvos dönt. Az oltás AstraZeneca-vakcinával történik.

Az oltásra hozzák magukkal a TAJ-kártyát, személy igazolványt és lehetőség szerint a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról le tudnak tölteni.

A hétvégi oltási akcióban 101 kórház vesz részt, összesen 433 oltóponttal. A kórházi oltópontok 8-18 óra között lesznek nyitva. Egy oltóponton óránként optimális esetben 12 ember oltását végzik. Az oltásban 600 oltóorvos és 1200 ápoló vesz majd részt. Az oltás lebonyolítását katonák is segítik.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email