22_03_29_erdmost_nincskep

A héten kezdődik a várostakarítás!

22_03_29_erdmost_nincskep

A héten kezdődik a várostakarítás!

Előbb március 7-én a környezetvédők, a 13-i hosszú hétvégén az Ága-Boga, 21-én pedig a Horgászegyesület takarítja ki a várost összesen kilenc helyszínen, miután a civil szervezetek összesen 15 millió forintot nyertek a Tisztítsuk meg az országot pályázaton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 7-én az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület (ÉRDKöVE) közel 160 köbméternyi hulladékot számol fel a 7-es út melletti területeken és a madárneves utcákban, mellyel elkezdődik a civil szervezetek várostakarítási akciója.

Egy héttel később, március 13-án, 14-én és 15-én az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete a Fundokliában, a Kolozsvári és Zólyomi utcákból tüntet el 170 köbméternyi szemetet.

Ezt követően pedig az Érd és Környéke Horgászegyesület tagjai a Kakukk-hegyet, a Duna-partot és az M6-os autópálya menti szakaszt tisztítják meg a hulladéktól.

Martin Norbert, az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület tagja az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában kifejtette, az elnyert pályázati támogatásból finanszírozzák a hulladék elszállítását és megsemmisítését.

Hozzátette, emellett legalább annyira fontos a hulladék újrakeletkezésének megakadályozása, ezért az elnyert összegből tájékoztató táblákat, különböző útakadályokat, valamint vadkamerákat helyeznek ki az érintett területekre.

Martin Norbert arról is beszélt, hogy területenként eltérő a szemét típusa, a Fundokliában például több az építési törmelék, de a többi területen főként a háztartási hulladék a jellemző, melyet kézi erővel kell összeszedniük.

A környezetvédő egyesület hozzátette, bár a járványhelyzet miatt a várostakarítást most nem hirdették meg olyan széles körben, mint az elmúlt években, de aki szeretne csatlakozni hozzá, az keresse fel az egyesületeket, melyek szívesen fogadják önkéntesek támogatását.


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email