22_03_29_erdmost_nincskep

Százhalombattán és Tökölön is egészségtelen a levegő

22_03_29_erdmost_nincskep

Százhalombattán és Tökölön is egészségtelen a levegő

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb mérései szerint Budapesten, Százhalombattán és Tökölön is egészségtelen a levegő minősége. A meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégi erős széllökésekkel érkező hidegfront javulást hozhat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt az NNK a Magyar Távirati Irodával közölte, szombatig országszerte kedvezőtlen maradhat a levegő minősége. A Népegészségügyi Központ szerint hat városban – Kazincbarcikán, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Putnokon és Sajószentpéteren – kisméretű aeroszolrészecskék (szálló por) miatt veszélyes a levegő minősége.

További tizenegy településen – köztük a fővárosban, Százhalombattán és Tökölön – egészségtelen, 23 településen pedig kifogásolt a levegő minősége.

Az NNK megjegyzi, a meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégi erős széllökésekkel érkező hidegfront javulást hozhat. Kiemelték: az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban. Fontosnak nevezték továbbá a naponta többszöri gyors és intenzív szellőztetést. Ez különösen fontos a zsúfoltabb közösségi terekben (például osztálytermekben), ahol az egyéb intézkedések mellett így tovább csökkenthető a Covid-19 fertőzés terjedésének kockázata – jegyezte meg az NNK.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email