22_03_29_erdmost_nincskep

Busók Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Busók Százhalombattán

"Télűző tárlattal" várja a tavaszt a Barátság Kulturális Központ, amely megnyitotta a február végéig látható Busó-kiállítást a bejáratnál berendezett galériában. "Ahogy a tél átadja helyét a tavasznak, mi is úgy adjuk át kiállítóhelyeinket a busóknak, hogy segítsenek elűzni a hideget."

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közönség még 2019-ben, a Summerfest keretében találkozhatott a busókkal Százhalombattán, innen jött – hagyományteremtő szándékkal – a tavaly februárban megvalósult városi Busójárás ötlete.

Bár a felvonulás idén elmaradt a járvány miatt, az emlékek felidézése nem hiúsult meg.  Az intézmény munkatársai az eredeti mohácsi helyszínről hoztak jelmezeket és fafaragású álarcokat, Vikár Csaba busó-nagykövet közreműködésével.

A kiállításra a város óvodásai is készítettek ruházatokat, maszkokat ábrázoló rajzokat, festményeket. A tárlat a Kovács Krisztina és Gebei Imre által korábban készített mohácsi busójárás fotóiból, valamint a tavalyi battai esemény képeiből is válogat.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email