22_03_29_erdmost_nincskep

Összeállt Tárnok idei költségvetése

22_03_29_erdmost_nincskep

Összeállt Tárnok idei költségvetése

A kötelező feladatok ellátása, a szociálisan rászorultak segítése, a takarékosság és a tudatos településfejlesztés a 2021-es költségvetés legfontosabb alapelvei Tárnokon. Mint arról dr. Lukács László polgármester beszámolt, a főösszeg az előző évi megtakarítás miatt 1,9 milliárd forintra nőtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Lukács László közösségi oldalán azt írja, a kormányzati döntések megnehezítették a költségvetés elkészítését, mert a kötelező kiadások jobban nőttek, mint a támogatások.

„Szerencsére 2020-ban megtakarítottunk annyi pénzt, hogy a 2021-es költségvetésünk összeállhasson”

– írja dr. Lukács László, részletezve, hogy a főösszeg az előző évi megtakarítások miatt 1,7-ről 1,9 milliárd forintra nőtt.

Emlékeztetett, a gépjárműadót a kormány teljesen elvette az önkormányzatoktól, emellett az iparűzési adót is megfelezte, bár utóbbit támogatásként visszakapják a települések.

Eszerint Tárnokon a helyi adóbevétel 336 millióról 208 millió forintra csökkent, míg a támogatás 552 millióról 702-re emelkedett. Ez a bérköltségek változásával 16 milliós támogatási csökkenést jelent.

Kitért arra is, hogy a költségvetéssel együtt beadták a kormányzat felé Tárnok közvilágításának teljes felújításához szükséges finanszírozás engedélyezését.

Közösségi oldalán beszámolt róla, hogy hamarosan életbe lép a súlykorlátozás a településen. Ennek részleteiről itt írtunk bővebben.

Dr. Lukács László kikérte a bizottság és a testület véleményét, végül a járványhelyzet miatt egy személyben döntött a Tárnokért Díj díjazottjairól. Az elismertek neveit egyelőre nem hozta nyilvánosságra, de a tizenhárom jelölt lakos és az egy egyesület közül öt díjazottat fognak hamarosan elismerni.

Tárnok polgármestere közösségi oldalán beszámolt arról is, hogy egy információra éhes tárnoki lakos, vagy több lakos dr. Lukács László bejegyzése szerint már száz közérdekű adatot kért, de nem konkrét dokumentumokat, hanem „minden fellelhető dokumentumot.”

„Ha nem tetszik lakosunknak a válasz, akkor rögtön feljelent minket a NAIH-nál. Két esetben annyira nem tetszett a válasz, hogy a rendőrségig futott, s ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával. Valószínűleg sose dolgozott közigazgatásban, vagy ha alkalmazták is, csak melegedni járhatott oda, mert különben annyi csak ragadt volna rá, hogy a hűtlen kezeléshez pénzt is kell költeni”

– fogalmaz az esetről Dr. Lukács László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email