22_03_29_erdmost_nincskep

Döntöttek, fel kell számolni a „fehér utat”

22_03_29_erdmost_nincskep

Döntöttek, fel kell számolni a „fehér utat”

Az eredeti állapot visszaállítására kötelezi a Fejér-B.Á.L. Zrt-t és a Kontimer Kft-t az útügyi közlekedési hatóság, azok után, hogy a fenyves-parkvárosi köznevelési centrum kivitelezői az építési törmelékből egy valóságos utat hoztak létre Érd és Sóskút között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tetlák Örs, Érd alpolgármestere korábban feljelentést tett az ügyben, mely szerint 13 500 köbméter hulladékból nagyjából 4,5 kilométeres út készült magáningatlanokon és természetvédelmi területen Érd és Sóskút között.

Mint az alpolgármester közösségi oldalán beszámolt róla,

a hatóság megállapította a két vállalkozás felelősségét és arra kötelezte azokat, hogy 90 napon belül állítsák vissza az eredeti állapotot.

Arra is kötelezték őket, hogy az utat 30 napon belül zárják el a forgalom elől. Ezzel kapcsolatban Tetlák Örs megjegyezte, a városüzemeltetés és az ÉKFI közreműködésével az út érdi oldalát már lezárták, hamarosan a sóskúti oldalon is megteszik ugyanezt.

Az eset kapcsán Tetlák Örs beszámolt róla, a vállalkozókat két jogszabály megsértésében találták vétkesnek: építési engedély nélkül végzett útépítési tevékenységben és engedély nélkül végzett út forgalomba helyezésében.

Tetlák Örs kitért arra is, hogy

az építtetők nem csak a köznevelési centrum munkálataiból származó építési hulladékból építették az utat, de azt európai jelentőségi természetvédelmi területen, a környezetvédelmi hatóság hozzájárulása nélkül tették.

Az alpolgármester megjegyezte, a két vétkes cég továbbra is T. Mészáros András Érd korábbi polgármesterének és König Ferenc Sóskút polgármesterének hozzájárulására hivatkozik.

A nyomozóhatóság két szakértőt rendelt ki, akik környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási kérdésekre várnak választ.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email