22_03_29_erdmost_nincskep

Végső simítások előtt a tárnoki HÉSZ

22_03_29_erdmost_nincskep

Végső simítások előtt a tárnoki HÉSZ

Még 2019 végén döntött róla Tárnok képviselő-testülete, hogy egy elmaradt fejlesztési irányt elővesznek és módosítják a Helyi Építési Szabályzatot (HÉSZ), mellyel együtt településfejlesztési koncepciót is kialakítottak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt dr. Lukács László Tárnok polgármestere az Érd FM 101.3-nak elmondta, bár 2017 óta nem módosították a HÉSZ-t, most úgy álltak ennek neki, hogy ezt megelőzően egy hosszú folyamat részeként alakították ki Tárnok településfejlesztési koncepcióját. Ennek elkészítésébe a lakosok is beleszólhattak. Elmondta azt is, hogy nagy volt az érdeklődés, a lakossági egyeztetések decembertől január végéig tartottak. Jelenleg a beérkező vélemények alapján zajlik a tervezet átdolgozása.

„Sok HÉSZ-módosítási kérelem van bent, ezek előkészítése folyik. Amit kiemeltünk, az odlúki terület HÉSZ-módosítása. Ezt szeretnénk településközponttá alakítani és ennek a koncepcióját már elkészítettük, lakossági egyeztetésen ment át”

– mondta az Érd FM 101.3-nak dr. Lukács László, aki arról is beszélt, a másik nagy terv a Benta patak melletti területek nagyobb védelem alá helyezése. Mint kifejtette, az előző városvezetés a területet a HÉSZ-besorolás alapján abba a kategóriába sorolta, amivel tömbházakat lehet építeni a patak partján.

Elmondta, ezt ugyan nem tudják visszaállítani, de a többi területet megvédenék, terveik szerint, ha lesz rá forrás, ökoparkot szeretnének létesíteni.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email