22_03_29_erdmost_nincskep

Az ipa teljes kompenzációját kéri az Önkormányzatok Szövetsége

22_03_29_erdmost_nincskep

Az ipa teljes kompenzációját kéri az Önkormányzatok Szövetsége

Teljes kompenzációt kér a kormánytól a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) az iparűzési adó kiesése miatt. Az ügyben pénteken tárgyalnak az önkormányzatok képviselői a kormányzattal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Távirati Iroda azt írja, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, a MÖSZ társelnöke kedden a szövetség elnökségének tatabányai ülése előtti sajtótájékoztatón közölte: az iparűzési adó elvonásának kompenzációjáról és az oltási programról is egyeztetnek a kormányzattal.

Karácsony Gergely azt mondta, történelmi lehetőséget biztosít az Európai Unió a helyreállítási alap forrásaival, ezzel segítve Magyarország talpraállását is.

“Ha ezt a pénzt nem közösségi célokra fordítják, Magyarország Európa perifériáján marad” – mondta, hozzátéve, érdemi szakmai megbeszéléseket szeretnének folytatni a források felhasználásáról. Arra kérik a kormányt – emelte ki -, hogy legyen valódi egyeztetés.

Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), a MÖSZ elnöke kijelentette: az iparűzési adó kiesése miatt teljes kompenzációra tartanak igényt. “Adják vissza azt a pénzt, amivel mi eddig gazdálkodtunk, hogy a településeink lakói biztonságban és komfortérzéssel tudják a mindennapjaikat élni!” – közölte Gödöllő polgármestere. A politikus az mondta: az elmúlt évben a koronavírus-járvány elleni védekezés és az elvonások „megroggyantották” az önkormányzatok eddigi pénzügyi pozícióit.

 A kormány december végén a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéseként döntött arról, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkenti.

Nemény András (Éljen Szombathely! Egyesület-Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-MKKP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa), Szombathely polgármestere elmondta, a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjai, beleértve a fideszes polgármestereket is, közösen juttattak el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek egy levelet, amelyben teljes kompenzációt kértek. Az ügyben pénteken tárgyalnak majd – közölte.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email