22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi kosár: helyt állt, de kikapott a Honvédtól a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi kosár: helyt állt, de kikapott a Honvédtól a VMG

Hazai környezetben szenvedett 104–70-es vereséget a második helyezett Honvéd-Ludovikától a VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 15. körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Budafok II idegenbeli és az ELTE-BEAC hazai legyőzése után újabb bravúrra készült a VMG DSE. A tabella tizenegyedik helyén 6–6-os mérleggel álló érdiek ugyanis a tizenegy győzelemmel és két vereséggel második Honvéd-Ludovikát fogadták a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Noha Valaczkay Gáborék ismét csak nyolc játékossal álltak ki, nem kezdtek rosszul. Az első negyedben jól tartották a lépést ellenfelükkel az érdiek, akik még 20–17-re is vezettek, de a másodikat már 27–23-as hátránnyal kezdték.

A Honvéd-Ludovika hatékony védekezésének és a triplákat szállító Garai Gergő pontjainak köszönhetően azonban a nagyszünetre eldöntötte a lényegi kérdéseket és 61 – 41-ről várta a folytatást.

A térfélcsere után annak ellenére, hogy az érdiek egyre fáradtabbá váltak és több játékosukat nélkülözték a hajrában igyekeztek elkerülni a nagyarányú vereséget, de a Honvéd-Ludovika végül sima, 104–70-es győzelmet aratott.

„Tizenöt percig partiban voltunk, de utána már az első félidő végére kijött a két csapat közötti fizikális különbség. Tartalékosak vagyunk, sok a hiányzónk, a Honvédról pedig tudjuk, hogy favoritja a csoportnak. Ők a Budafokhoz vagy az ELTE-hez képest is más erőt képviselnek”

– kezdett bele a VMG DSE játékos-edzője, Valaczkay Gábor.

A második félidőben kevesebb pontot kaptunk, területvédekezéssel próbálkoztunk, ami eddig is sikeresen működött, de a Honvéd ügyes játékosai addig járatták a labdát, amíg tiszta dobóhelyzetig jutottak és nagyon jó százalékkal dobták a hárompontosokat, az első félidő végén ezen is ment el a mérkőzés”

– értékelt.

A VMG DSE február 13-án, 17 órától a Malév SC ellen folytatja bajnoki szereplését.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 15. forduló
VMG DSE–Honvéd-Ludovika 70–104 (23–27, 18–34, 10–21, 19–22)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email