22_03_29_erdmost_nincskep

Levelek a virtuális postaládából

22_03_29_erdmost_nincskep

Levelek a virtuális postaládából

Mit tesznek szóvá az érdiek és mi történik a bejelentésekkel? Többek között erről kérdezte az Érdi Újság Csengeri Attilát, a 2030 Egyesület aktivistáját, aki nemrég létrehozta a Nyitott Ajtó elnevezésű véleményalkotó szobát, ahol a lakókörnyezetünkben észlelt problémáinkat, ötleteinket jelenthetjük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A mi utcánkban nagyon rossz a közvilágítás, nem jó helyen vannak a lámpák. A két sarok beláthatatlan, este félelmetes egy gyalogosnak, mert pont az utcába beforduló autók nem látják őt.”

Egy bejelentés az elsők közül, amelyek a november vége óta elérhető Nyitott ajtó online véleménygyűjtőbe érkeztek. Mit tesznek szóvá az érdiek, és mi történik a bejelentésekkel? Erről kérdeztük a felület létrehozóját és kezelőjét, Csengeri Attilát, a 2030 Egyesület aktivistáját.

Régen az számított jó vezetőnek, akinek „mindig nyitva volt az ajtaja”. Gondolom, erre utal az online panaszszoba elnevezése.

Igen, az volt a célunk, hogy legyen egy felület, ahová bármikor bejelenthetik a városlakók a gondjaikat, javaslataikat, ötleteiket, mert nyilván többet lát, aki ott lakik, vagy releváns szakmai tapasztalata van egy adott területen. A két irányú kommunikáció elősegítése volt a célunk.

Ahogy láttam, a linken digitális űrlapokat lehet kitölteni. Mi lesz ezeknek a sorsa?

A bejelentéseket elsősorban Csőzik László polgármesternek továbbítjuk, akinek a stábja nyilván eldönti, melyikben ki az illetékes, mit lehet kezdeni a jelzett problémával.

Sok városlakó üzen?

Néhány tucat megkeresés érkezett másfél hónap alatt. Remélem, minél több figyelmet kap a felület, annál többen használják majd.

Említene néhány konkrét témát, ami szóba került eddig?

Volt, aki azt javasolta, hogy reklámfelületként értékesítsük a kukásautók oldalát. Sokan írtak közlekedési, közvilágítási problémákról, vagy arról, hogy kényelmetlenek és alkalmatlanok a buszmegállók, rossz a csatlakozás, nincs elég szemetes.

Akadt olyan gond, ami meg is oldódott azóta?

Elütéssel szerepelt az egyik hivatkozás az önkormányzati oldal képviselőkeresőjében, amit viszonylag olcsón és gyorsan megoldottunk. De félretéve a viccet, nyilván sok olyan problémát felvetnek az emberek, amelyeket nem lehet két perc alatt megoldani, mert összetettebbek és költségesebbek annál. Nem is minden az önkormányzat hatásköre, de közreműködhet abban, hogy a jelzések eljussanak az illetékes szolgáltatókhoz, hatóságokhoz. 

És mitől lesz két irányú a kommunikáció?

A bejelentésekről és az eredményükről folyamatosan tájékoztatni szeretnénk a 2030 Egyesület Facebook-oldalán, de hosszú távon azt reméljük, hogy a civil kezdeményezésünk hozzájárul egy olyan önkormányzati fórumfelület létrejöttéhez, ahol követhető módon meg lehet majd osztani egymással az észrevételeket, és annak az eldöntésében is segít majd, hogy hová, kihez érdemes fordulni a különféle problémákkal.

A Nyitott Ajtó – Közösségi Konstruktív Véleményalkotó Szoba ide kattintva érhető el!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email