22_03_29_erdmost_nincskep

Így fejlesztik a vasutat

22_03_29_erdmost_nincskep

Így fejlesztik a vasutat

Húszéves, kétezer milliárd forintos átfogó hálózatfejlesztési koncepció mentén újul meg a fővárosi és agglomerációs vasúti közlekedés – ismertette a Budapest Vasút 2040 elnevezésű programot Fürjes Balázs.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Portfolio Konferencián a fővárosi és az agglomerációs vasútra vonatkozó, átfogó hálózatfejlesztési koncepciót mutatott be. Részletezte, a több résztvevő összefogásával kidolgozott Budapest Vasút 2040 programot húsz év alatt 2000 milliárd forintból valósítanák meg.

Kitért rá, a költségeket döntően uniós forrásokból fedezik, ebből az összegből 2030-ig 1000 milliárd forintot biztosított.

Fürjes Balázs elmondta azt is, a Budapest Vasút 2040 programban alakítják ki a Déli körvasutat, létrehoznák az átmenő vasútrendszert a Nyugati és a Déli pályaudvarok között, emellett fejlesztenék a járműparkot, hiányzó megállókat alakítanának ki és fejlesztenék az átszálló kapcsolatokat.

A konferencián az is kiderült, a budapesti elővárosi vonalakon nyolcvan százalékos utasszám növekedéssel terveznek, de van olyan vonal, ahol ötszörös növekedést várnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email